Descripció Monserrat

Páginas: 2 (307 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2013
Fitxa biogràfica:

Nom i cognom: Montserrat Planas.
Data de naixement: 1961.
Persona que entrevistem: veïna.



Entrevista a Montserrat Planas.
Va néixer el 1961.
Que va fer laoposició al l'any 1970 i a partir del 1975? Participaves en algun moviment de l'oposició?
L'oposició feia moltes manifestacions per demanar la democràcia, hi ha Catalunya demanàvem l'Estatutd'Autonomia. Perquè el president de Catalunya, el Josep Tarradellas estava a l'exili.
No participava en ningun moviment de l'oposició en concret, però el que si que fèiem erenmanifestacions on corríem darrere dels grisos.

Vas pensar que amb la mort de Franco acabava el franquisme o que tindria continuïtat? Quin paper pensaves que tindria el rei? I tu que volies?
Esperavaque s'acabés el franquisme, però com que va deixar la corona al rei Juan Carlos perquè fos ell qui continues amb la dictadura del franquisme no sabia si continuaria la dictadura de Franco osi hi hauria una democràcia. Eren moments de molta confusió per a tothom.
Jo soc Republicana, així que jo volia continuar una Segona República amb una República Catalana Independent.Recordes quins canvis polítics es van produir entre 1975 - 1978? Quin canvi et va emocionar més?
Recordo que van aparèixer partits polítics que abans no hi havien, i que es van presentar ales eleccions; es van organitzar les primeres eleccions; la Unió del Centre Democràtic (UCD) va guanyar les primeres eleccions i Adolfo Suárez va ser el primer president demòcrata. Però elcanvi que em va emocionar més va ser quan va arribar de l'exili Josep Tarradellas, que va sortir al balcó del Palau de la Generalitat i va dir: "Ja sóc aquí".




Jo Montserrat Planasautoritzo a que es pugui fer públic el meu testimoni públicament o per qualsevol mitja de comunicació.


Firma:

























MEMÒRIES DEL FRANQUISME...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • monserrate
  • Monserrat
  • monserrate
  • Monserrate
  • monserrat
  • Monserrat
  • Monserrat
  • monserrat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS