Descripció Processos Cervesa

Páginas: 2 (477 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2012
Filtració mecànica
Filtració mecànica és la retenció i conseqüent eliminació de materials en partícules, principalment d’origen orgànic. Aquest procés és molt important per reduir la matèriaorgànica biodegradable (MOB) de l’aigua.

Osmosi Inversa
Posteriorment a les filtracions mecàniques es procedeix al procés de l’osmosi inversa per acabar de dessalinitzar l’aigua. L’osmosi es el procés defiltració a través d’una membrana que permet passar el dissolvent però no el solut. L’osmosi inversa és el procés en el qual afegim pressió de tal manera que passi l’aigua del tanc que encara contésals per la membrana i ens surti aigua dessalinitzada que portarem a un diferent tanc.

Maceració
La maceració és el procés que mitjançant la utilització d’aigua calenta activa les enzimes de lamalt i converteix el midó del gra en sucres fermentables.
Durant la maceració del malt s’utilitzen dos classes principals d’enzimes, les proteasas o enzimes proteolítiques i les diastasas o enzimesdiastàtiques. Les proteolítiques trenquen les llargues cadenes de molècules de proteïnes en proteïnes més simples i aminoàcids. Les diastràtiques converteixen les molècules de midó en sucres fermentablesi dextrines no fermentables.
Els midons de la maceració són solubles pràcticament al 90% a una temperatura de 54ºC i obtenen la màxima solubilitat a 65ºC. Es fa aquest escalat de cervesa per tald’obtenir el most desitjat.

Cuba Filtre
En aquest procés separem el bagàs del most a través de tamisos metàl•lics. El funcionament és idèntic al de la filtració, en aquest cas però recircularem elproducte fins a obtenir-lo amb la quantitat de solut esperada utilitzant també la polpa del bagàs com a filtre.

Tanc encamisat
Al tanc encamisat el que es produeix és una ebullició del most il’addició del llúpol,en tres vegades, que és el ingredient que dona l’aroma característic a la cervesa i que frena els processos enzimàtics.
La primera addició de llúpol es fa quan el most ha superat la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cervesa
  • Cervesa
  • Cervesas
  • cervesa
  • cervesa
  • Descripcio
  • Process
  • process

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS