descriptivo

Páginas: 2 (461 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2013
Grans obres de la literatura universal - Grup G1

Elena Losada Soler (losada@ub.edu)--HV DL/DX 17-18, despatx 3.8

1. Objectius d'aprenentatge
Es presentaran i discutiran els conceptes decànon, tradició i clàssic a partir de la lectura completa o de fragments escollits de les obres més representatives i influents en el camp del pensament i la creació literària d’Occident.

2. Temari
1.Introducció: El cànon, la tradició i el concepte de "clàssic".
2. Fonaments: Confessions (San Agustí), La divina comèdia (D. Alighieri), Assaigs (M. De Montaigne), Confessions (J. J. Rousseau).3. Tradicions poètiques: F. Villon, J. Manrique, F. Petrarca, A. March, L.V. de Camões, F. de Quevedo, L. de Góngora, W. Shakespeare, Giacomo Leopardi, Ch. Baudelaire, A. Rimbaud, W. Whitman, F.Pessoa.
4. Ruptures: M. Proust, J. Joyce, V. Woolf, C. Lispector.
5. Lectures obligatòries: Càndid (Voltaire); Werther (Goethe); Madame Bovary (Flaubert); El jugador (Dostoiveski); El procés (Kafka);Casa de nines (Ibsen).

3. Metodologia i organització general de l'assignatura
Es combinaran les classes teòriques i pràctiques, amb especial insistència en els treballs de lectura i comentariindividuals i en grup.

4. Criteris i formes d'avaluació
L'avaluació és continuada. L’alumnat haurà de presentar el 21 de novembre un comentari de text –individual o fet en grup de no més de trespersones- d’algun dels textos del tema “Tradicions poètiques” (només es poden fer servir els textos continguts al curs). Al gener cal lliurar el mateix dia de l’examen – que inclourà la resta de lamatèria- les fitxes de lectura de les obres de lectura obligatòria segons el model que es lliurarà.
La reavaluació s’adaptarà al mateix format. Percentatges dels exercicis: comentari 30, fitxes 20, examen50. És necessari tenir al menys la meitat de cada una d’aquestes puntuacions -15-10-25- per aprovar l’assignatura.

L'alumnat que ho sol·liciti en els terminis i termes establerts es podrà acollir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Descriptivo
  • Descriptivo
  • Descriptiva
  • descriptivo
  • Descriptiva
  • Descriptivo
  • descriptivo
  • descriptivo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS