Desenvolupador de videojuegos (Català)

Páginas: 19 (4599 palabras) Publicado: 13 de enero de 2014
Desenvolupador de Videojocs














































INDEX

1-Introducció -4-
2-Nom de professió i resum -4 / 10 -
3-Estudis necessaris -10-
4-Estudis interessants -11-
5-Promoció -11 / 12 -6-Responsabilitats legals -13 / 18 -
7-Feina -19 -
8-Condicions laborals -19 / 20 -
9-Malalties i accidents laborals -20 / 21 -
10-Consideració Social -22 / 23 -
11-Conclusió -24 -
12-Bibliografia -24 -1- Un videojoc o joc de vídeos és un conjunt d'obres artístiques, literàries i científiques creades per un autor o en col·laboració per diversos autors o col·lectivament sota l'adreça d'una persona natural o jurídica, aquestes obres són programades posteriorment i compilades gràcies al programari sense ser considerat el videojoc com un programa d'ordinador ni com una obraaudiovisual, tenint un tractament diferenciat.
Ara que ja sabem que son els videojocs podem començar.
La definició de aquest ofici es troba a dintre de aquest treball.
Hi ha uns 10 apartats on es parla de tot bàsicament: Estudis relacionats amb aquest treball, la demanda que hi ha, condicions laborals, riscos etc...

2- Un desenvolupador de videojocs és un desenvolupador de programari (jasigui un individu o una empresa) que crea videojocs per a diverses plataformes (videoconsola o computadora personal).
Alguns desenvolupadors també s'especialitzen en certs tipus de jocs, com els RPG o els FPS. Alguns es focalitzen a portar jocs d'un sistema a un altre. Uns altres s'enfoquen a traduir jocs d'un llenguatge a un altre, especialment del japonès a l'anglès. Alguns grups inusuals fanaltres tipus de desenvolupament de programari en addició als jocs.
La majoria de les distribuïdores de videojocs, com Electronic Arts, Activision i Sony, mantenen estudis de desenvolupament, però aquestes empreses són generalment cridades "distribuïdores" i no "desenvolupadores", ja que distribuir és l'activitat principal d'aquestes empreses.
Creació de un videojoc amb el programa RPG Maker
Amés de les distribuïdores, avui dia existeixen també més d'1.000 empreses desenvolupadores de videojocs. Moltes d'elles són petites operacions d'1 o 2 persones els qui creen jocs Flaix per a la web, o jocs per a telèfons mòbils. Unes altres són grans empreses amb estudis en múltiples llocs, i amb centenars d'empleats. Com a regla, les desenvolupadores són empreses privades; només uneixis pocsdesenvolupadores no-distribuïdores han estat alguna vegada empreses públiques.

En aquesta imatge veiem un home creant un nou videojoc.

Els desenvolupadors de videojocs es classifiquen en tres categories: desenvolupadors third-party, desenvolupadors interns i els més petits independents. Els desenvolupadors generalment contracten a un grup de programadors, dissenyadors de jocs, artistes,enginyers de so, productors i emprovadors, a pesar que alguns d'aquests rols poden ser externs. El mètode de desenvolupament preferit per la majoria ha canviat en diverses ocasions a través del temps. Els jocs originals de arcade i videoconsoles dels anys '70 i '80 van ser desenvolupats de manera interna per fabricants com Atari i Williams, tenint cada joc un només programador.

Mentrestant, el mercatde les computadores casolanes va atreure als programadors per hobby que no disposaven dels recursos necessaris per distribuir els seus propis jocs, la qual cosa va conduir a les primeres relacions entre desenvolupadors i distribuïdors. Encara que els primers d'aquests desenvolupadors van ser efectivament independents i venien directament a les tendes de computadores, les tendències de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS