Desenvolupament cognitiu a partir 16 anys

Páginas: 2 (472 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2011
Oci i temps lliure:
La resposabilitat sobre aquest àmbit augmenta, però de forma diferent a les diverses etapes de la vida. Cada persona crea les seves pròpies activitats d’oci amb funció de lacompetencia percebuda i el confort psicològic que li reporten tots dos. Per una banda el primer depèn de la propia valoració en comparar-se amb altres membres de la mateixa edat i generació. I el segon esdesenvolupa en relació a les pròpies normes internes i personals.
A partir d’aquest dos criteris li serveixen a l’individu per escollir quines activitats farà.
L’oci genera benestar físic i psíquici es trova molt relacionat amb els índex de satifacció de la vida; cal subratllar que durant la vellesa adquireixen especial rellevància ja que a més temps lliure les activitats prenen mésimportancia.
Treball:
Dins d’aquesta franja tant extensa d’edat, els joves són els que tenen menys assumida la reponsavilitat del treball. Hi ha un augment paulatí de la responsavilitat en el treball que varelacionat amb una major motivació intrínseca així com un agument d’identificacio amb el treball i d’habilitats per establir relacions interpersonals.
Habilitats socials:
Les habilitats socials noacaben en l’adolescència sino que continúen prenent forma durant tot el curs vital. Aquestes relacions socials són bàsiques pel desenvolupanent personal i afectiu i per la salut física i mental. Sónuna eina esencial per adequar a l’individu dins el context social que l’envolta. Cal tenir en compte, que en cada generació, época i moments de la vida d’una persona, el component social prescriptiu ésdiferent: els agent, les agències, els procesos, el producte i el context.
Habilitats de la vida en la llar:
Amb la independencia a la llar s’assoleix una responsavilitat major i progressiva alllarg de tota la vida adulta, incloent també la possivilitat de poder fer-se càrreg d’altres persones que ho necessitin.
Comunitat:
A l’edat adulta, hi ha una participació major en la vida de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Desenvolupament Cognitiu Fins Els 6 Anys
  • Desenvolupament cognitiu segons piaget
  • Desenvolupament Cognitiu i Motriu
  • desenvolupament cognitiu i motriu
  • Voto A Partir De Los 16 Años
  • Pei Noi Immigrant De 16 Anys, Salvador Segui
  • A Partir Dels Anys 60
  • Habilitats Social 12-16 Anys

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS