Desenvolupament

Páginas: 2 (377 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2013
Teoria del desenvolupament
«El seu mètode consisteix a estudiar les condicions materials del desenvolupament del nen, condicions tant orgàniques com socials, i en veure com, a través d'aquestescondicions, s'edifica un nou plànol de la realitat que és el psiquisme, la personalitat»
Henry Wallon crea la seva pròpia teoria on s’interessa per l’origen i el desenvolupament dels processospsicològics. Segons ell, la forma més elaborada del desenvolupament de la matèria es el psiquisme. La ment o psique d’una persona és la connexió entre el vector biològic i el vector social, és a dir, aquestaconnexió es quan hi ha una transició des de lo biològic o natural a lo social o cultural. Així doncs els humans son éssers psíquics, orgànics i socials. També, els gestos i les expressions de l’infants’interpreten com accions controlades. Fins i tot defensa que l’individu és unitari.
Afirma que l’infant es un ésser social des de que neix i que en la interacció amb els demes es va desenvolupament,coincideix amb Vygotsky.
Per el psicòleg Wallon al néixer la ment no la tenim en blanc sinó l’ésser té un organisme que ja funciona que seria el vector biològic segons els seus components limitenpossibles evolutius. Considera la persona com una unitat biopsicosocial ( es un model de Salud i malaltia ) , que postura el factor biològic, el psicològic, és a dir, pensaments emocions i conductes. I elsfactors socials , que es significatiu per l’activitat humana en quan a una malaltia o discapacitat.
El procés d’individualització segons aquest autor és gracies a l’emoció que es crea en l’infant,afirmant que ells creant el seu propi psiquisme. A mesura que el nen/a estableix una afectivitat amb els seus cuidadors es va desenvolupant.
En conclusió El desenvolupament humà és la integració delsaspectes maduratius i de les condicions ambientals de la persona mediatitzades per la pròpia història individual i per les pròpies aportacions personals. Aquest, es discontinu i es va produint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Desenvolupament
  • El desenvolupament humà
  • El desenvolupament del llenguatge
  • Desenvolupament Sostenible
  • Desenvolupament sostenible
  • Psicologia del Desenvolupament
  • desenvolupament socioefectiu
  • Desenvolupament Socioafectiu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS