desfer

Páginas: 3 (610 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013
COMENTARI DE TEXT:
“ De l'elecció del rei ”

Aquest és el comentari de text del text “De l'elecció del rei” escrit per Ramon Llull, situat a la literatura catalana medieval.
1.- LECTURA ATENTADEL TEXT
-Renard: guineu.
-Canonge: clergue d'una catedral.
-Ardiaca: canonge que dirigeix els diaques.
-Cabiscol: canonge encarregat del cant.
-Luxuriós: que té un gran desig sexual.
-Capítol:assemblea periòdica que fan els membres d'una comunitat religiosa.

2...-PER CONÈIXER EL CONTEXT
Ramon Llull (ciutat de Mallorca, 1232/1233 - 1315/1316) va ser un rellevant escriptor, filòsof,místic, teòleg, professor i missioner mallorquí del segle XIII. La seva obra escrita és la més extensa produïda per un sol autor medieval, la redactà en català, occità, llatí i àrab. És considerat,juntament amb l’autor del Llibre dels fets, el primer autor literari rellevant en català i el primer autor medieval en fer servir una llengua romànica per transmetre coneixements filosòfics, teològics imístics. També fou el primer en escriure-hi novel·la moral, i un dels primers en fer-hi divulgació científica i tècnica..

El Llibre de les bèsties fa part del Llibre de les meravelles de Ramon Llull.És un sàtira de la vida cortesana mitjançant la faula de Na Renard i el seu adveniment al poder a través de l'engany i la por. Al final del llibre el mentider Na Renard és mort pel lleó.

Principisdel s. XIII. Època daurada de la literatura dels trobadors. En segon lloc, apareix una literatura urbana, lligada a l'aparició de l'arquitectura d'estil gòtic i al creixement de les ciutats.

3.-PERENTENDRE EL TEXT
Els animals volien escollir a un rei. Comencen dient que el lleó no és una bèstia gran i ni tan sols menja herba és a dir que es carnívor i defensen la idea de que el cavall que esuna bèstia gran, bella i humil i a més no menja carn., Na Renard s'oposa i diu que el rei ha de ser el lleó a més ell surt guanyant perquè es menja les sobres de les bèsties que es mengi el lleó....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • desf
  • desfe
  • desf
  • Desfase
  • Desf
  • Desfase R-L
  • Desfase educativo entre la calidad y el entorno social
  • Sincronizacion Y Desfase

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS