Desigualtat Econ Mica Al M N

Páginas: 2 (393 palabras) Publicado: 11 de abril de 2015
Desigualtat económica al món

Les 3 persones més riques d'Espanya tenen més del doble de riquesa que l'acumulada pel 20% més pobre de la població, format per més de 9 milions de persones.

Així, enl'escala més alta, el 1% dels més rics d'Espanya tenen tant com el 70% dels ciutadans i tan sols 3 individus acumulen una riquesa que duplica la del 20% més pobre de la població. En el seu conjunt,les 20 majors fortunes d'Espanya van aconseguir al març d'aquest any una riquesa de 115.400 milions de dòlars.
L'organització --Oxfam Intermón a Espanya-- ha presentat aquestes dades en el seu informe'Iguals: Acabem amb la desigualtat extrema. És hora de canviar les regles', en el qual analitza la situació de més de 50 països, entre els quals es troba Espanya.
Segons el parer del director generald'Oxfam Intermón, José María Vera, "Espanya ha de deixar de ser el segon país més desigual de la UE" pel que "no n'hi ha prou amb esperar al fet que l'economia repunt". Segons Vera, "el creixementeconòmic per se no crea societats més justes ni pròsperes". "Són necessàries polítiques més redistributives que apostin per reduir la desigualtat", ha afirmat, al mateix temps que ha lamentat que "aquestsalts nivells de desigualtat generen societats duals i poc cohesionades".
Vera ha assegurat que "el Govern espanyol va contra direcció en promoure una reforma fiscal que no servirà per recaptar d'unamanera més justa i en presentar uns Pressupostos Generals de l'Estat que no aposten per un increment de la despesa social".
En el cas d'Amèrica Llatina i el Carib, l'informe revela que, malgrat elsavanços en les últimes dècades, segueix sent la regió més desigual del planeta, els més rics acaparen gairebé el 50% dels ingressos totals de la regió, mentre els més pobres reben solament el 5%. Enaquest sentit, en el període d'un any --entre 2013 i 2014-- el nombre de milmillonarios de la regió es va incrementar en un 38%, un augment molt superior a qualsevol altra regió del món, segons l'ONG....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Privatizaci n econ mica
  • UNI N ECON MICA
  • Que Es La Globalizacio N Econo Mica
  • INTERNACIONALIZACI N ECON MICA
  • La Integraci N Econ Mica Es El
  • Evaluaci N Econ Mica
  • La Funci N Econ Mica Del Estado
  • Breve repaso de la Evoluci n Econ mica de M xico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS