Desiree

Páginas: 7 (1565 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
A LA RECERCA D’UNA PÀTRIA. LA HISTÒRIA DE L’ENEIDA

1. La caiguda de Troia

1. Quin ardit empren els grecs per entrar a Troia i arrasar-la? Volien rescatar l’esposa del rei Menelau d’Esparta, la bellíssima Helena, que havia abandonat la seva llar seduïda per un príncep troià anomenat Paris.
2. Quina funció acompleix Sinó en aquesta estratègia? Convèncer als troians de què aquellcavall era tan sols una ofrena a Minerva i que no era cap parany, per evitar que els troians destruïssin aquell cavall i els seus guerrers.
3. Com interpreten els troians la mort de Laocoont?
Els troians van pensar que Laocoont havia estat castigat per Minerva per haver gosat clavar la llança al cavall.
4. De quina manera insòlita descobreix Eneas quina és la missió que ha d’acomplir?Mentre dormia, en un dels somnis, se li va aparèixer Hèctor, que havia estat mort en mans d’Aquil·les, i li deia que fugís de Troia, que la ciutat havia estat presa pels grecs i que busques un bon emplaçament per fundar-hi una nova ciutat per el seu poble.
5. Qui és Príam? Com mor? Príam era el rei de Troia. El grec Pirros sense compassió l’agafà dels cabells i l’arrossegà fins l’altar on lienfonsà l’espassa al pit fins l’empunyadura.
6. Per què Eneas no mata Helena? Perquè Venus, la mare de Eneas es posa en mig i li diu que no ha estat culpa de Helena, sinó que ha estat pel rigor dels déus.
7. Malgrat que en un primer moment no hi està d’acord, per què es decideix l’ancià Anquises a acompanyar Eneas a l’exili? Per què va succeir un presagi, una flama s’enlairà del cap del petitAscani i Anquises en veure allò va dir que Júpiter confirmés amb un senyal que tot allò significava que havien de partir de Troia. Júpiter va respondre amb un tro i un estel lluminós.
8. Qui és Creüsa? Què li passa quan intenta sortir de Troia? Creüsa era l’esposa d’Eneas, que en seguí el seu espòs Eneas per sortir de Troia va acabar perdent-li la pista i la van matar.

2. Els perills dela mar

1. Per què decideixen els troians abandonar Tràcia? Perquè temps enrere Tràcia havia traït Troia.
2. Quin error fa que decideixin instal·lar-se a Creta? Anquises va creure que Creta era la ciutat que havien de fundar ja que era d’on procedia Teucre, el fundador de Troia, per això els troians es van instal·lar a Creta.
3. Per què es decideix Eneas a viatjar fins a Itàlia? Perquè degut a una situació desesperada causada pels déus, a Eneas una nit se li aparegueren mentre dormia els déus de Troia i li anunciaren que la terra en què havien d’establir-se no era Creta sinó Itàlia, la terra de Dàrdan, l’altre gran patriarca de Troia.
4. Què li anuncia l’harpia Celeno? L’harpia Celeno anuncia que els déus els castigaran per haver vingut a les seves terres, degollar lesseves cabres i fer-los-hi la guerra.
Els i diu que quan arribin a Itàlia patiran tanta fam que es veuran obligats a menjar-se les taules.
5. Segons Helen, com sabrà Eneas que ha arribat al lloc on ha de construir la seva nova pàtria? Helen desxifra el futur de Eneas i li explica el camí que ha de seguir i que succeirà en aquest. Helen li diu que quan es senti abatut recordi que a la riba d’unriu, sota unes alzines es trobarà una gran truja blanca donant de mamar a trenta garrins i aquests animals seran els que l’indicaran el lloc on ha d’establir-se.
6. Quins dos episodis del poema d’Homer, l’Odissea, evoca Virgili quan els troians passen per les costes de Sicília?

7. Amb quin esdeveniment tràgic acaba aquest capítol? El pare d’Eneas, Arquises va caure malalt i en pocs dies vaexhalar el darrer sospir.

3. Benvinguda a Cartago

1. Qui és Juno? Quin remot episodi explica l’odi que Juno sent pels troians?
Una deessa que té molt odi als troians. Un jove troià havia de decidir quina era la més bella entre Venus, Minerva i la mateixa Juno. Paris es va decantar per Venus, i Juno mai no li ho havia perdonat.
2. A qui recorre aquesta deessa per destrossar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • desiree
  • desiree
  • Desiree Teoria
  • Desiree
  • desiree
  • desiree
  • Desiree Tarea De Los Indios Mayas
  • Poderes P Blicos Desiree

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS