deslliuranos de les males olors

Páginas: 3 (561 palabras) Publicado: 27 de abril de 2014
El Modernisme

El moviment artístic i cultural anomenat Modernisme sorgeix d’un desig de modernitat en el món intel·lectual de Catalunya i es concreta en una voluntat d’obertura de la culturacatalana cap als nous correus europeus amb l’objectiu de transformar i posar al dia la nostra cultura.

El modernisme literari té lloc, aproximadament, del 1892 (data de la Primera Festa modernista deSitges) al 1911 (any de la mort de Joan Maragall).

Autors principals:

1. Poesia: Joan Maragall.
2. Prosa: Víctor Català, Raimon Casellas i Prudenci Bertrana.
3. Teatre: Santiago Rusiñol iIgnasi Iglesias.

La poesia modernista

La poesia modernista és un conjunt de tendències i corrents caracteritzats per un afany de modernitzar la cultura catalana i incorporar-hi diversessensibilitats europees del moment. Els més destacats són els següents: el decadentisme, el simbolisme, el vitalisme, la poesia social, el naturisme i el parnassianime.

Joan Maragall (1860-1911)
Tot i que esva llicenciar en dret, no va exercir d’advocat ni es va dedicar a l’empresa familiar. Destaca sobretot com a poeta i periodista. Tradueix autors europeus i dóna a conèixer als diaris i revistes onescriu alguns dels corrents estètics europeus que més influeixen en el modernisme.
La poesia de Joan Maragall es pot agrupar en dos grans blocs, un de caràcter més espontaneista (Teoria de la paraulaviva) i un segon de tipus més regeneracionista.
L’Espontaneisme és un corrent estètic partidari de l’expressió oberta, lliure, sense elaboració ni artificiositat ni sotmetiment a regles de cap mena.La prosa modernista
Els escriptors modernistes trenquen amb molts aspectes dels corrents literaris anteriors, com el realisme i el naturalisme, que sobretot a través de la novel·la donaven una visióreal de la societat, i en canvi prefereixen el conte perquè permet un argument més concentrat i que no reclama tanta tensió narrativa.
Molt sovint, doncs, les novel·les són un conjunt de contes o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malos
  • ESTA MAL
  • esto está mal
  • malo
  • el mal
  • los males
  • El mal
  • El mal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS