Despertares (Catalán)

Páginas: 4 (855 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
ACTIVITATS


1. Ciència i humanisme

Té la ciència, en sí mateixa, una dimensió humanista i moral?

La ciència té la dimensió que se li vol donar. Tindrà una dimensió humanista i moral sis’utilitza per ajudar i per fer bé.

La ciència és abstracta. A partir d’unes investigacions que es fan d’alguna cosa es pot donar una aplicació o una altra. Un científic pot investigar una cosa permillorar una altra però després se li pot donar una altra aplicació, negativa o positiva.

Per tant, la ciència, en sí mateixa, no té una dimensió humanista i moral. Aquesta dimensió li hem de donarnosaltres.


2. Relació personal sanitari/pacient

a) Penses que per dedicar-se a la medicina no basta el interès científic, sinó que es precisa una vocació d’assistència? Argumenta-ho.

Ésnecessari una vocació d’assistència per dedicar-se tant a la medicina com a qualsevol ciència en què altres éssers vius estiguis implicats. Si només es treballés pels diners hi haurien moltes medicines queno estarien inventades ja que algunes no són tan rentables com altres. Només es miraria pel benefici propi, investigant per aquelles malalties més importants amb un tractament més car. Probablement,es crearien malalties amb el fi de vendre medicaments amb un preu elevat per poder guanyar molts diners.

Quan es tracta amb persones, o qualsevol altre animal, s’ha de mirar per ells. Com es podensentir i com es pot ajudar. S’ha de ser empàtic, s’ha de mirar pels altres. No és suficient amb receptar un medicament, amb una mica de tracte el ‘’malalt’’ es sentirà millor i més segur.

Per tant,sí, s’ha de tenir vocació d’assistència perquè la ciència s’utilitzi d’una bona manera.


b) Quines altres ciències es poden considerar, en això, pròximes a la medicina?

Totes les ciències quetractin amb éssers vius o ‘’coses’’ pròximes a ells. Com podria ser la investigació genètica, ja que si es tingués en compte només els diners, es podria causar alguna alteració genètica que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Despertares
  • Despertares
  • despertares
  • Despertares
  • despertares
  • Despertares
  • DESPERTARES
  • despertares

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS