Después de la restauración borbónica de cat

Páginas: 2 (471 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2014










A Catalunya varen esdevenir diversos fets molt importants, un d’ells va ser la guerra de successió, aquesta va portar molts problemes i descontentaments per part de la societatValenciana, Basca, i Catalana, però sobretot d’aquesta ultima autonomia, això va portar que Catalunya fos la que més resistís la opressió de l’estat espanyol.
Però en el més interessant és el queva passar després d’aquesta guerra al 1714.
Al 1760 dos diputats de Catalunya varen iniciar el seu viatge cap a Madrid, amb l’intenció de exposar el descontentament que hi havia per part de lapoblació Catalana demanan les institucions perdudes , i manifestan el seu desacord amb les lleis que havien establert en aquell moment, això ho van escriure en el memorial de greuges
L’intent va ser unfracàs ja que el rei que estava governan en aquell moment , Carles III , va denegar-ho però al cap de 5 anys va acceptar que Catalunya, juntament amb Cadis pogués tenir comerç marítim.
Al 1820 dosdiputats de Catalunya és reuneixen amb uns diputats de Cadis, a les corts de Cadis allà aconsegueixen fer per primera vegada una constitució liberal.
Al 1842 regnava el general Espartero, era liberalperò desprès va fer que tota Barcelona estigues d’esquenes a ell ja que aquest va ordenar que és bombardeges la ciutat de Barcelona , marcant així autoritat i guanyant-se el despreci dels catalans.Al 1868 va esclatar una de les majors revolucions, la gloriosa, Isabel II va marxar del país.
Més tard al 1920 Francesc Cambó juntament amb Alfons XIII protagonitzen un nou escenari a Madrid ,Alfons veu com el seu tro perilla ja que Francesc Macià protagonitza el segon intent de República catalana, però Francesc Macià proposa la 2 república catalana amb l’estelada i els segadors. LlavorsAlfons XIII i Francesc Cambó abandonen el país.
Però la segona república no durà gaire ja que és produir la primera guerra civil al 1936 i tot seguit es produí el franquisme. Quan Franco morí els dos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La restauración borbonica
  • La restauración borbónica
  • Restauracion borbonica
  • Restauracion borbonica
  • Restauración Borbónica Resumen
  • La Restauración Borbónica (1875-1898)
  • Breve Resumen De La Restauración Borbónica En España
  • República Dominicana después de la Guerra de la Restauración

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS