Destilación

Páginas: 2 (337 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2014

FONAMENT TEÒRIC
La destil·lació és una tècnica de laboratori utilitzada en la separació de substàncies
miscibles. Consisteix a fer bullir una mescla, normalment una dissolució, i condensardesprés, per refredament, els vapors que s’han produït.
Si es parteix d'una mescla de dues substàncies en la qual només una d'elles és volàtil, es poden separar ambdues mitjançant una destil·lació. Elcomponent més volàtil es recollirà per condensació del vapor i el compost no volàtil quedarà en el matràs de destil·lació.
Si tots dos components d'una mescla són volàtils, com passa amb la cervesa,la destil·lació simple no aconseguirà la seva completa destil·lació. La mescla començarà a bullir a una temperatura intermèdia entre els punts d'ebullició dels dos components, produint un vapor que ésmés ric en el component més volàtil (en aquest cas l’etanol). Si condensem aquest vapor obtindrem un líquid enriquit notablement en aquest component, mentre que el líquid que queda en el matràs estaràenriquit en el component menys volàtil (l’aigua).
Per aconseguir aquesta separació cal sotmetre a noves destil·lacions tant el destil·lat com el residu obtingut. Això faria el destil·lat cada vegadamés ric en el component més volàtil separant aquest del menys volàtil. Les anomenades columnes de destil·lació efectuen aquest procés de manera contínua.
En una columna de destil·lació el vapor escondensa i es torna a destil·lar moltes vegades abans d'abandonar la columna, per això normalment es recullen petites fraccions de producte destil·lat.
Existeixen substàncies que en certesproporcions formen mescles anomenades azeotròpiques que es caracteritzen perquè el seu vapor té la mateixa composició que la fase líquida i que, per tant, no es poden separar del tot per destil·lació. Unexemple és la mescla azeotròpica que ens interessa, formada per l'etanol i l'aigua (95,6% d'etanol i 4,4%aigua) el punt de la qual d'ebullició a una atmosfera és de 78,2 °C. Per calcular la cuantiat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Destilacion
  • Destilación
  • DESTILACIÓN
  • Destilacion
  • destilacion
  • Destilacion
  • Destilacion
  • Destilacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS