destilacion del vino

Páginas: 5 (1134 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2014
Practica laboratori: Destil·lació del vi

Pràctica num. 12 Jose Luís Perales Moral



Introducció.

La destil·lació és un mecanisme que s’utilitza per obtenir, mitjançant vaporització i condensació en els diferents components líquids, sòlids dissolts en líquids o gasos liquats d’una mescla, aprofitant els diferents punts d’ebullició de cadascuna de les substàncies ja que el puntd’ebullició és una propietat intensiva de cada substància, és a dir, no varia en funció de la massa o el volum, encara que sí en funció de la pressió.
N’existeixen diversos tipus de destil·lació actualment, per els quals utilitzem per la separació de substancies, però en destaquem dos:
Destil·lació simple  La destil·lació simple o destil·lació senzilla és una operació on els vapors produïts sónimmediatament canalitzats cap a un condensador, el qual els refreda (condensació) de manera que el destil·lat no és pur. En aquesta operació es poden separar substàncies amb una diferència entre 100 i 200 graus Celsius, ja que si aquesta diferència és menor, es corre el risc de crear azeòtrops. Al moment d'efectuar una destil·lació simple s'ha de recordar col·locar l'entrada d'aigua per la part desota del refrigerant perquè d'aquesta manera s'ompli per complet. També s'utilitza per separar un sòlid dissolt en un líquid o 2 líquids que tinguin una diferència major de 50°C en el punt d'ebullició.
Destil·lació fraccionada La destil·lació fraccionada d'alcohol etílic és una variant de la destil·lació simple que s'utilitza principalment quan cal separar líquids amb punts d'ebullició propers .La principal diferència que té amb la destil·lació simple és l'ús d'una columna de fraccionament. Una columna de fraccionament , també anomenada columna de plats o columna de platerets , és un aparell que permet realitzar una destil·lació fraccionada .
El procés consisteix en l'escalfament de la barreja , que dóna lloc a un vapor més ric que la barreja en el component més volàtil ( destil·laciósimple ) . El vapor passa a la part superior de la columna on condensa . Com la temperatura segueix augmentant , al seu torn aquest condensat s'escalfa donant lloc a un vapor encara més ric en el component més volàtil ( més lleuger , de menor punt d'ebullició ) , que torna a ascendir a la columna ( nova destil·lació simple ) . De la mateixa manera el líquid condensat de cada pas va fluint cap ala part baixa de la columna , fent-se cada vegada més ric en el component menys volàtil .
Aquests cicles d'evaporació - condensació equivalen a múltiples destil simples , de manera que la destil·lació fraccionada és molt més eficient que la simple , i permet separar fins i tot líquids de punts d'ebullició semblants .

El nostre objectiu principal en la nostra pràctica és el conèixer la tècnicade separació de substàncies més utilitzada als laboratoris de química i en la indústria.

Material i substàncies.

1 ampolla de vi.
2 peus.
1 encenedor.
Metràs aforat de fons rodó.
Termòmetre.
2 boletes de porcellana.
Proveta.
Metràs de 3boques.
Col·lector.
Vas de precipitats.

Cap d’aquets materials és perillós. Es poden manipular amb tranquil·litat.

Procediment.

Fes unmuntatge com en el dibuix de la pràctica. Assegura’t que sigui ben estable.
Posa en el metràs de destil·lació 50 mL de vi de taula.
Introdueix un trosset de porcellana porosa per evitar una ebullició tumultuosa.
Encén el bec Bunsen amb flama suau.
Obre molt a poc a poc l’aixeta de l’aigua i regula’n el cabdal controlant el raig de sortida.
No has de permetre que s’evapori tot el líquid del metràsperquè amb el calor es podria trencar el recipient.
Obserba i anota la temperatura quan comença la destil·lació. Quan vegis que aquesta puja, canvia el vas de recollida de líquid i posa-n’hi un altre. Anota la temperatura.
Posa el primer destil·lat que has obtingut en una càpsula de porcellana. Prepara un vidre de rellotge del diàmetre adequat, perque serveixi de tapa. Acosta a la càpsula...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Destilación Del Vino
  • destilacion del vino
  • Destilación del vino
  • Destilación del vino
  • Destilacion Vino
  • Destilaciòn del vino
  • Destilacion vino
  • Destilación del vino y disolución.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS