destinaciones duaneras

Páginas: 12 (2833 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2013
LES DESTINACIONS DUANERES

Quan les mercaderies arriben a la duana, el transportista té l’obligació de comunicar-lo a l’autoritat duanera presentant la documentació necessària per identificar-la.
L’autoritat duanera, un cop ha controlat la documentació, indica al transportista el lloc on s’ha de dipositar la mercaderia, que restarà a l’espera de que es demani una destinació duanera.
Totesles mercaderies han de tenir una destinació duanera concreta, entre les que estableix el CAC.

ENTRADA DE LA MERCADERIA A LA DUANA COMUNITARIA
Tota mercaderia que entra a la duana comunitària ha de rebre una destinació duanera excepte que hi hagi una prohibició expressa deguda a raons d’ordre públic, moralitat, seguretat, protecció de la salut, protecció del medi ambient, protecció del patrimonio defensa de la propietat industrial.
Les destinacions duaneres que poden rebre les mercaderies que arribin a la duana comunitària son les previstes en el CAC:
inclusió en un règim duaner
introducció en un dipòsit o zona franca
reexportació fora del territori duaner comunitari
destrucció sota control duaner comunitari
abandonament a favor de l’estat
La situació més habitual, es laintroducció en un dels règims duaners, que són:
règim d’importació
règim d’exportació
règims econòmics i suspensius:
dipòsits duaners
règims de perfeccionament
transformació sota control duaner
importació temporal
trànsit comunitari



Reexportació, destrucció i abandonament:
Aquestes situacions de la mercaderia a la duana es troben regulades a l’article 182 del CAC del qual es desprèn que lesmercaderies poden ser:
reexportades fora del territori duaner de la Comunitat
destruïdes
abandonades en benefici de l’estat
La reexportació implicarà l’aplicació de les formalitats previstes per la sortida de mercaderies, incloses mesures de política comercial.

Introducció en zones i dipòsits francs:
Les zones i dipòsits francs són instal.lacions annexes a les duanes on es podendipositar les mercaderies que no es vulguin incloure en cap dels règims duaners comunitaris, amb la finalitat de que no s’apliquin els drets duaners ni les polítiques comercials comunitàries.

Característiques físiques de les zones franques
Han de ser completament tancades, delimitant clarament la zona d’entrada i sortida, per tal que l’autoritat duanera, que és qui l’autoritza, pugui controlar lasortida i entrada de mercaderies. Les instal.lacions franques només podràn rebre mercaderies perilloses si es troben condicionades per a fer-ho
Entrada de mercaderies
Les mercaderies que entren no necessiten cap tipus de tràmit a la duana, fora de les especificacions que es fixin en el CAC
Estància de les mercaderies
Les mercaderies poden estar a les zones franques durant un temps il.limitat,excepte les que procedeixen de la Comunitat i s’han beneficiat d’algun avantatge a l’exportació, a las quals se’ls dona un termini limitat.
Es poden realitzar totes les operacions de manteniment i conservació necessàries
També es pot comercialitzar dins de la zona franca amb la mercaderia que es trobi dipositada, amb la única obligació de portar una comptabilitat que pugui ser controlada perl’autoritat duanera
Sortida
Les mercaderies que surten de les zones franques poden tenir qualsevol dels destins duaners i son tractades com qualsevol mercaderia que entra dins de la duana.


EL REGIM D’IMPORTACIÓ
Les mercaderies que arriben a alguna de les duanes comunitàries procedents de tercers països, per tal de ser comercialitzades dins de l’UE, entren dins de l’anomenat “règim duanerd’importació”, i per tant, es trobaràn sota el control de l’autoritat duanera durant tot el temps que sigui necessari fins que es doni una destinació definitiva, segons l’estatut duaner que se li apliqui.
Procediment d’importació:
El procediment que s’ha de seguir per a la inclusió de les mercaderies dins del règim d’importació s’ajusta a l’esquema següent:
1º) Presentació de les mercaderies davant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el destino
  • El Destino
  • Destino
  • Destino
  • Destino
  • El destino
  • Destino
  • Destinos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS