Determinacion De Fosfatos En Levadura Ne Polvo

Páginas: 3 (648 palabras) Publicado: 11 de abril de 2012
OBJECTIU
Determinar la concentració de fosfats de la mostra NaOH, HCl i resina de descanvi iònic per eliminar les interferencies del llevat en pols com per exemple: el midó, el bicarbonat, eFONAMENTS TEÒRICS

Bescanvi iònic: El bescanvi iònic és una operació unitària per la qual se substitueixen un o més ions presents en una dissolució (fase mòbil) quan aquesta passa per una zona on hi haaltres ions lligats (fase estacionària) a un suport.

Valoració potenciomètrica:
La potenciometria és una de les tantes tècniques abastades per la electroanalítica per determinar laquantitat d'aquesta substància present en una solució. Abans de referir-hi en detall, és important conèixer en què consisteix efectivament un mètode electroanalític, que d'altra banda, no presentacaracterístiques unívoques sinó que poden subdividir-la en diferents sistemes o procediments.Punt d’equivalència: Es defineix com a punt d'equivalència d'una reacció àcid-base el pH corresponent al punt en el qualel nombre de mols de l'àcid és igual al de la base.

MATERIAL
Balança Mettler Toledo AT201
Morter
pesaobjectes
Columna de Resina
Bureta
pHmetre
Vas de precipitats
Placa calefactoraAgitador magnètic
imá

REACTIUS
solució tampó de 4 i 7
Llevat en pols Royal lot 0401 cad:04/2013
HCl 0,1M fc 1,038
NaOH 0,5M fc 0.98
Aigua tipus II

PROCEDIMENT
Volem aconseguir que el pHde la mostra sigui <2 per tant, agafarem una mostra de aproximadament 1g de pes i afegirem 50ml de aigua tipus II.
A part preparem una solució amb 10ml de aigua tipus II més 0,5ml de HClconcentrat al 37% i així aconseguim una dissolució al 1M. Aquesta dissolució s'afegeix a la mostra dissolta del principi i amb un a tira indicadora de pH comprobarem que la mostra final sigui del pHdesitjat(<2). Rebutjar aquest replicat.
Agafar 3 replicats nous i realitzar el mateix procediment que el pas anterior. Es dissol la mostra de llevat en pols i despres se li afegeix el HCl 1M....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Determinacion de Fosfatos
  • Determinacion De Fosfatos
  • Determinacion de Fosfato en bebidas cola
  • Determinación de fosfatos en agua
  • Determinacion de fosfatos en coca cola
  • conclusion determinacion fosfato
  • Determinación de Levaduras y Mohos
  • Protocolo de determinacion de hongos y levaduras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS