Detiva Continental

Páginas: 2 (289 palabras) Publicado: 8 de julio de 2012
Proves de la Deriva continental

-Proves geogràfiques: Wegener va sospitar que els continents podrien haver estat units en èpoques passades en observar una gran coincidència entre lesformes de la costa dels continents, especialment entre Sud-amèrica i Àfrica. Si en el passat aquests continents varen estar reunits en un de sol-terme que actualment coneixem com"Pangea" - és lògic que els fragments encaixin. La coincidència és encara més gran si es tenen en compte no les costes actuals, sinó els límits de les plataformes continentals.
-Provespaleontològiques: Entre les proves més importants per demostrar que en el passat continents com Àfrica i Sud-amèrica van estar units, són a les paleontològiques, és a dir, les concernentsals fòssils. Hi ha diversos exemples de fòssils d'organismes idèntics que s'han trobat en llocs que avui disten milers de quilòmetres, com l'Antàrtida, Sud-amèrica, Àfrica, Índia iAustràlia. Els estudis paleontològics indiquen que aquests organismes prehistòrics haurien estat capaços de creuar els oceans que avui separen aquests continents. Aquesta prova indica que elscontinents van estar reunits en alguna època passada.
-Proves geològiques i tectòniques: Si s'uneixen els continents en un de sol, es pot observar que els tipus de roques, lacronologia d'aquestes i les cadenes muntanyoses principals tindrien continuïtat física, és a dir, formarien una mena de cinturó gairebé continu.
-Proves paleoclimàtiques: Com hem ditanteriorment, aquest tipus de proves eren les més importants per Wegener. El científic alemany va descobrir que existien zones a la Terra els climes actuals no coincidien amb els que van teniren el passat. Així, zones actualment càlides van estar cobertes de gel en el passat (Índia, Austràlia), mentre que en aquesta època al nord d'Amèrica i Europa eren boscos molt càlids.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Continental
  • La detiva de ala
  • continental
  • Deriva continental
  • LA DERIVA CONTINENTAL
  • Deriva Continental
  • aguas continentales
  • relieve continental

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS