deu dionís

Páginas: 2 (339 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2015
DIONÍS
NOM:
Grec: Dionís
Romà: Bacus i Líber Pàter
ORIGEN:
Dionís és fill del déu Zeus i de Sèmele, una mortal, filla de Cadme o Cadmos, fundador i rei de Tebes. Sèmeledemana a Zeus que li mostri tot el poder que té, i Zeus, rei dels déus, mostra amb una gran força tot el seu potencial. En veure el gran poder de Zeus, Sèmele es mor de la porque sent; aleshores el déu, que sap que Sèmele està embarassada, li agafa el nadó que porta a la panxa i se'l cus a la cuixa. Al cap de sis mesos, diu el mite, va néixerDionís
DE QUE ERA DÉU:
Dionís és el déu del vi i la vinya, del teatre, de la rauxa i de les festes. Representat moltes vegades pel raïm o per una gran pantera negra.
Va ensenyarals mortals com conrear el vi i com fer el vi. Era bo i amable amb qui ho honrava, però duia la bogeria i la destrucció a qui ho menyspreava a ell o als rituals orgiàstics delseu culte. D’ acord amb la tradició, Dionís moria cada hivern i renaixia en la primavera.
SÍMBOLS:
Els símbols eren els tirs, el gotim de raïm, el lleopard, la pantera i eltigre.
HISTÒRIA:
-Quan Dionís va néixer, Hera, l'esposa de Zeus, entrà en còlera i demanà als Titans que matessin el petit Dionís, de tal manera que fugissin els desitjos dequalsevol deessa o mortal cap al seu marit. Els Titans varen fer la seva tasca ràpidament: van destrossar el cos del petit i ficaren els seus trossos a cuinar.
Ara bé, la sevaàvia, Rea, mare de Zeus, havia vist l'horrible crim i va agafar els trossos del petit déu i els va ajuntar donant-li una forma aproximada al que va ser el déu original, essentaquest l'origen de les deformitats de Dionís.
Dionís va rescatar la seva mare dels inferns per traslladar-la a l'Olimp, on va viure com a immortal amb el nom de Tíone.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dionis
  • Dionisos
  • dionis
  • Déu?
  • Dioniso
  • Déu?
  • Rec De Deu
  • contradiccio de Déu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS