deures de catala

Páginas: 3 (586 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2014
Català exercicis:

1.Aquestes paraules les pensa mossèn Llatzer cap al final de la novel.la quan , agonitzant, tothom creu que és mort , però ell encara els sent. Creus que aquesta escena essímbol del que ell mateix explica que li ha passat entre aquella gent? Per què?

Sí , perquè ell encara que ho va intentar , i va intentar integrar-se amb la gent del poble , la gent del poble l'odiava ino el volién , i aquesta novela de Raimon Caselles narra perfectament aquesta idea , la idea de com la gent del poble no el volía.


Pag.146


1.En aquest fragment , corresponent al final de lanovel.la , la Mila explica al seu marit la seva decisió d'anar-se'n després de la violació que ha patit. Sembla que la Mila és victima del determinisme del medi. Creus que el final de la novel.lacontradiu aquesta afirmació? Per què?

Sí , perquè al final de la novel.la la Mila deixa al seu marit i deixa al pastor , ja que no es feliç perquè ha sigut violada i la vida que ha portat sempre asigut una vida de solitud desesperada i irremediable.


4.Creus que la Mila decideix? És un exemple d'heroi modernista?

Sí . Ja que cuan ella arriba a un punt que no vol seguir tenint la vida queté en aquell moment decideix anar-se i abandonar aquell món de solitud i sufriment.

I crec que també és un exemple d'heroi modernista ja que ella esta determinada pel medi i lliuita contra aquestanatura . Peró com tots els herois modernistes acaben fracassant.


Pag.147


1.Quins elements d'aquesta descripció de Josafat ens el mostren com un ésser animalitzat?

Els adjectius que utilitzal'autor per descriure'l com dir que té el crani punxegut, el nas d'alligot , boca contreta, pèl aspre ..


3.Els seus orígens condicionen decisivament Josafat. Es podria qualificar el personatged'antiheroi modernista transplantat del seu medi i que no ha reexit a canviar el seu destí? Justifica la resposta.

Jo crec que si que es podria qualificar com antiheroi perquè encara que ell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • deures
  • deures
  • Deures
  • Deures D'Estiu3
  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS