Dfgd

Páginas: 10 (2392 palabras) Publicado: 4 de enero de 2013
EASD ONDARA TÀRREGA |
Història de l’art contemporani
|
Estudis Superior de Disseny d’Interiors |

|

Alumne: Victor Soriano Muñoz
Professora: Anna Serra Soto
Curs: 2012/2013
Data d’entrega: 09/01/2013

ÍNDEX

Dades de catalogació 3
Anàlisis formal 4
Interpretació o significat 6
Context històric 7
Moviments 9
Bibliografia 11
Annexos 12DADES DE CATALOGACIÓ:

L’ obra que va pintar Salvador Dalí, Aparició d’un rostre i un fruiter a la platja, fou pintada al 1938 quant en aquella època s’havia instal·lat de ple el moviment surrealista, Moviment que va néixer a França al 1924. Per l’altra banda tenim l’altre obra que és de la segona avantguarda artístiques, concretament del moviment pop-art. Aquet moviment va tenir els seusinicis al 1950 al Regne Unit, i l’obra Els mistos de Claes Oldenburg és va crear al 1992, encarregada pels Jocs Olímpics de Barcelona.
Les seves dimensions són molt diferents, en una trobem un quadre de 114,5 x 143,8 cm i en l’obra de Claes Oldenburg trobem una escultura de 15x14x6m, una cridava l’atenció per les formes surrealistes i la manera de representar la realitat, i l’altre per lesseves grans dimensions.
El quadre de Salvador Dalí és troba situat al museu Pompeidou a Paris, obra que pertany a la col·lecció The Ella Gallup Sumner and Mary Catlin Sumner Collection (USA) i els mistos de Claes Oldenburg els trobem al Parc de la Vall d’Hebron a Barcelona.

















ANÀLISIS FORMAL:

* Llenguatge de representació

En elquadre de Dalí apareix un retrat amb forma de copa, on a sobre d’aquesta hi ha unes quantes fruites, concretament unes figues, en un segon pla trobem un gos gegant on la seva corretja simula un pont, també apareix una platja què fa de taula per la copa. A la part de dalt és pot veure unes muntanyes amb molts objectes variats. A diferencia l’obra de Oldenburg, que cal recordar que una és unapintura i l’altre una escultura, és caracteritza per representar objectes de la vida quotidiana a grans dimensions, en aqueta obra els llumins que amb prou feina els podem agafar amb la mà, ell crea una estructura d’uns 16m, on genera un gran impacte a l’observador.

* Color

Salvador Dalí juga amb els colors càlids i tons molts baixos de saturació, jugant amb la textura dels objectespintats, tot amb pinzellades molt dinàmiques i totes les línies corbes, no apareixen cap línea vertical o horitzontal. En la seva obra predomina el color marro i l’ocre, on trobem que predominen els tons freds contrastats amb els càlids.
També obtenim zones més clares i on estan situades les ombres zones molt més fosques.
Claes en canvi, a la seva estructura de ferro amb una capa de pinturaacrílica, utilitza colors molt vius, molt cridaners com el vermell i el groc, per destacar encara més l’estructura, això crea un gran impacte visual al públic







* Volum i proporcions

Els volums del quadre són irreals, com totes les pintures que feien els surrealistes, en aquesta destaca un rostre que esta situat a la part central hi ha la dreta trobem les fraccions dela cara d’un gos. No utilitza cap llei de proporció, trenca amb tots els estereotips i no utilitza pas la lògica sobre les mides dels objectes, persones, animals, etc.
En Els mistos, cal destacar les seves grans dimensions, en aquet aspecte els autors tenen una cosa en comú, dibuixar o construir objectes molt irreals, objectes que no tenen aquestes característiques i què són difícils deimaginar tal i com ells les veuen. Aquestes van trencar amb tot lo racional i van crear coses que donaven un gran impacte a la vista.

* Composició

Apareix una juxtaposició irreal, tenim varies imatges sobreposades, trobem coses impactants a primera vista, però tot el que l’envolta li dona un gran equilibri en conjunt. Tot esta dibuixat amb línies corbes, no hi ha cap línia recta. En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dfgd
  • dfgd
  • dfgd
  • dfgd
  • dfgd
  • dfgd
  • dfgd
  • Dfgd

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS