Dfha

Páginas: 2 (451 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2012
FUNCIONAMENT DE LA MÀQUINA
Per fer funcionar correctament la màquina de “vending” cal un autòmat programable que serveix per fer la seqüència i el control d’un procés, és a dir, controlar les dadesque tu has volgut ficar per a fer funcionar la màquina com tu vols.
Primer cal explicar les parts bàsiques de les que consta un autòmat programable i a partir d’aquesta petita explicació, dir coms’ha plantejat el funcionament de la màquina. Cal dir que esta dissenyada molt senzilla perquè no es té grans coneixements.
Perquè s’accioni l’autòmat primer cal que es faci una senyal, en el cas de lesmàquines de “vending” seria l’operari, aquesta informació que s’aporta va directament a les entrades. Aquestes estan connectades amb la memòria de l’autòmat que és on està el programa que s’hadissenyat a l’ordinador, prèviament, i on està tot el llenguatge informàtic i qui sap que s’ha de fer en cada moment. I per últim aquesta memòria és qui dona la senyal corresponent a la sortida que ésl’encarregada de que la màquina actuï i arribi a la seva finalitat.

ACTUADORS
DETECTORS

PRODUCTE
OPERARI
SORTIDES
ENTRADES
AUTÒMAT PROGRAMABLE
MEMÒRIA
PROGRAMA DISSENYAT AL CPU

En elfuncionament de la màquina, l’operari hauràd’introduir la moneda/monedes que faran activar les entrades de l’autòmat, que seran qui donaran la informació a la memòria de l’autòmat ja que estan connectades itambé serà qui emmagatzemi les monedes. Posteriorment l’operari polsarà el producte desitjat. Cada producte està connectat de manera individual amb la memòria i amb l’entrada (el polsador). Si hi hamonedes necessàries a l’interior de la màquina, és a dir, hi ha saldo, el motor corresponent s’accionarà i donarà senyal a la sortida que farà que el producte surti, i immediatament la memòria descompteles unitats corresponents i fa que el saldo que quedi es retorni. En cas contrari, és a dir, que dins de la màquina no hi hagués saldo no s’accionaria res i per tant, no sortiria cap producte....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS