dfhgf

Páginas: 9 (2202 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2015
TEMA 3. ORIGEN I EVOLUCIÓ DELS ÉSSERS VIUS

El naturalista anglès Charles Darwin (1809-1882) va participar entre els anys 1831 i 1836 en una expedició científica, que a bord del vaixell Beagle va donar la volta al món. Durant aquest temps, Darwin va realitzar moltes observacions que li van servir de fonament per a desenvolupar la seva teoria sobre l'evolució de les espècies. Diverses dècadesdesprés, el 1859, Darwin va publicar l'obra titulada El origen de les espècies, on va presentar les seves conclusions sobre la transformació de les espècies. Ho va fer en assabentar-se que un altre naturalista, Alfred Russell Wallace (1823-1913), havia arribat a la mateixa hipòtesi.

ORIGEN DE LA VIDA:

Formar Terra 800m d'ays apareixen les 1eres formes de vida. Primer tenien queaparéixer les biomolècules. L'atmosfera estava creada per nitrogen, vapor d'aigua i CO2, i es pensa q aparegueren en zones volcàniques on havia metà i amoníac. Aquestes esdeveniren altres + complexes com proteïnes o àcids nucleics.
Estes molècules s'aïllaren de l'exterior mitjançant membranes i crearen les protocèl·lules. Alguns científics pensen que els 1ers organismes del fons marí eren paregutsa les cèl·lules procariotes (obtenien energia d'altres substàncies orgàniques presents al fons marí). No hi havia O2 i quan la matèria orgànica s'esgotà, sorgiren els organismes fotosintètics productors de l'oxigen.

TEORIES EVOLUCIONISTES:

El fixisme deia que les espècies eren inalterables i que cadascuna estava creada per ocupar un lloc determinat en la natura.
Carl von Linné i GeorgesCuvier eren partidaris d'aquest pensament. Couvier observà el registre fòssil i s'adonà que si q havia canvis entre les espècies, però digué que durant el transcurs de la història de la Terra, havien succeït diverses catàstrofes que van provocar l'extinció de certes espècies.

En l'evolucionisme es creia en el canvi evolutiu de les espècies (procés de transformació d'unes espècies en altres):Teoria de Lamark: pensava que l'evolució es devia a 2 fenòmens:









Error: L'embient no és el responsable dels canvis que es produeixen als éssers vius.

Teoria de Darwin: va participar en una expedició científica, que a bord del vaixell Beagle va donar la volta al món. Darwin va realitzar moltes observacions que li van servir de fonament per a desenvolupar la seva teoria sobrel'evolució de les espècies:












Error: no sabia el per què de la variabilitat de la població. Hui en dia sabem que es deu als gens i que les mutacions fan q uns individus estiguen millor adaptats que altres.

El neodarwinisme: és una teoria recent i diu que:

La variabilitat es deu a les mutacions
La selecció natural no afavoreix als individus aïllats, sinó a lespoblacions.
Rebutja el lamarkisme
La variabilitat genètica es deu a: la mutació (en la reproducció asexual la mutació és l'única forma de variabilitat) i a la recombinació (en la reproducció sexual intervé el procés de recombinació genètica).
La selecció natural influeix en la variabilitat genètica, ja que cada individu porta diferents al·lels responsables del seu fenotip.
La selecció natural condueixa canvis en el conjunt d'al·lels d'una població. Els al·lels que pertanyen als “millors” individus són els que s'incrementaran.
L'evolució es produeix de manera gradual.

TEORIA DE L'EQUILIBRI PUNTUAT:

El neodarwinisme regnà fins al 1970, on s'apostà per una teoria evolucionista on no es seguien els passos del gradualisme. Ex: n'hi ha cassos on apareixen moltes espècies que duren durant moltde temps sense canvis, i de sobte despareixen. Al 1972 Niles Eldredge i Stephen Jay Gouls exposaren q no tots els canvis eren graduals.

Gradualisme i equilibri puntuat
















LA CAPACITAT REPRODUCTORA:

“Les espècies produeixen més individus dels que poden sobreviure”. Açò vol dir que si per exemple una planta produeix X descendents, d'eixos descendents soles...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dfhgf
  • dfhgf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS