dghehahehttrah

Páginas: 3 (537 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2014
MODERNISME

El Modernisme va ser un moviment cultural produït a Occident a la fi del segle XIX i al començament del segle XX. El modernisme es coneix a d'altres països com a Art Nouveau (a Françai a Bèlgica), Modern Style (a Anglaterra),Tiffany (a EUA) Jugendstil (a Alemanya), Sezessionstil o Wiener Sezession (a Àustria), Style 1900, Style Noville, Florale, Stile Liberty (aItàlia).L'arquitectura modernista a Catalunya significa, per una banda, la modernització de les tècniques de construcció (ús del ferro en les estructures, utilització dels elements prefabricats), al mateix temps queconserva elements tradicionals (construccions amb totxo vist) i enllaça amb l'estil gòtic amb el que guarda un cert paral·lelisme. És una arquitectura decorativa, integradora en l'edifici de totes lesarts plàstiques.



Palau De La Música

- Any de construcció: 1905 - 1908
- Autor: Lluís Domènech i Montaner
A l'abundant ornamentació, floral i
policroma, s'integren perfectament lesdiverses tècniques artesanals a les quals
recorre tant sovint el modernisme.


Casa Batlló

- Any de construcció: 1904 - 1906
- Autor: Antoni Gaudí i Cornet
El més destacatés, sens dubte la façana, considerada una de les més espectaculars i brillants del món; combina la pedra, el ferro forjat i la ceràmica policromada. La part superior de l'edifici recorda l'esquenaarquejada d'un drac, on les teules ceràmiques en són les escames.


Casa Amatller

- Any de construcció: 1898 - 1900
- Autor: Josep Puig i Cadafalch
Barreja influències del gòtic català amb elgòtic dels palauets urbans dels Països Baixos on finalment son presents els típics detalls d'inspiració de l'edat mitjana.


Casa Milà (La Pedrera)

- Anys de construcció: 1906 - 1910
- Autor:Antoni Gaudí i Cornet
La façana es una impressionant, variada i harmoniosa massa de pedra ondulant sense línies rectes a on també el ferro forjat és present en els balcons, les baranes dels quals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS