dhfjhkfghjm

Páginas: 12 (2913 palabras) Publicado: 21 de enero de 2015
 Apartat 1 Charles Darwin: la vida i la obra.

Charles Darwin va ser un gran científic que es va dedicar a les ciències naturals. Va néixer l'any 1809 a Shrewsbury, Gran Bretanya. El seu pare era metge i potser aquesta va ser la causa que el va cònvence per a estudiar medicina a la Universitat d'Edimburg. En poc temps va deixar aquesta carrera i es va encaminar a l'estudi de la teologia aCambridge. Allí va ser on va descobrir la seva passió per les ciències naturals.

L'any 1831 Charles Darwin va embarcar en un vaixell de l'Armada britànica anomenat el Beagle. Per cinc anys va navegar com a naturalista en aquesta embarcació que realitzava un estudi del relevamiento geogràfic de la Terra. En 1832 Darwin va recòrrer el Riu de la Plata i va deixar escrites diverses observacions quecomprenien detalls naturals, socials, culturals i demogràfics. També va descobrir el Pinzón a les Illes Galápagos, les seves diferències les va trobar en la forma i mida dels seus becs. Les diferents classes de bec estaven adaptades a les diverses fonts d'aliments.

En el transcurs de la seva vida científica va publicar diversos reconeguts llibres, com ara Zoologia del viatge del Beagle iL'Origen de les Espècies l'any 1859. Un any abans d’escriure L’Origen de les espècies va rebre una carta d'un naturalista anglès jove i impetuós , Wallace , que a penes va escriure un document resum sobre el procés de selecció natural i el va enviar a Darwin , demanant-li remetre per a la seva publicació si semblava prou bo . Va ser en aquest llibre on va exposar la seva teoria que detallava l'aparicióde noves espècies a partir d'altres anteriors. La teoria de l'Evolució de Darwin sosté que les espècies de plantes i animals han canviat en un procés que porta milers i milers d'anys. Algunes d'elles han desaparegut i altres han patit transformacions. El gènere humà es troba subjecte a aquest procés evolutiu.

Les nocions aportades per Darwin en relació a l'evolució originar una visió acceptadacientíficament. Les espècies tendeixen a proliferar més enllà dels seus recursos i provoca la lluita pels aliments. A través d'aquest procés sobreviuen els més adaptables a l'ambient.




APARTAT 2: L’Origen de les espècies:

Nom complet l’ obra.

L'origen de les espècies per mitjà de la selecció natural, o la preservació de les races afavorides en la lluita per la vida o en anglés, On theOrigin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life

El llibre de Charles Darwin va ser publicat el 24 de novembre de 1859, és considerat un dels treballs precursors de la literatura científica i el fonament de la teoria de la biologia evolutiva.

Abans de Darwin, totes les teories de la creació de l'home tenien com a base lareligió, pricipalment basant-se en el "Gènesi", era molt mal vist contradir l'església o a qualsevol entitat religiosa, però Darwin ho va fer fent un estudi i una investigació basant-se únicament en la ciència, i en les seves investigacions, deixant de banda qualsevol opinió eclesiàstica.
Gràcies a la intrigad i darwin poor conèixer l'origen de l'home i l'evolució de les espècies va crear una de lesobres que ha revolucionat el món científic.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………


Darwin en la introducció ens parla del seu viatge en el Beagle i les coses que ell va veure i li van cridà la atenció, generalment en Amèrica del Sud. A Darwin li va costar molt fer i publicar el seu llibre ja que tenia que assegura-se molt detalladament de que les dades que havía recercat irecopilat eren correctes, ja que era la primera vegada que algú escrivia una cosa com eixa. Un fet que va fer que es decidira per publicar la seva obra va ser que Wallace va fer també unes expedicions i investigacions, i va arribar pràcticament a les mateixes conclusions que ell. Abans de publicar el llibre definitivament, va publicar un resum. Darwin reconeix que el resum que anava a publicar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS