DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Páginas: 2 (266 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2014
DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA


El dia internacional de la dona, se celebra el 8 de març, des de l'any 1911. Però el primer cop que es vacelebrar, va ser al 19 de març.

A l'inici de la revolució industrial, les dones van començar a treballar per guanyar un salari, encara que no van deixarde fer les tasques domestiques. Les dones, no tenien els mateixos drets ni els mateixos recursos que els homes, i per això, es van començar a muntarsindicats, i revolucions de part d'elles, per reivindicar un salari just i unes bones condicions, com ara la reducció de la jornada laboral, la limitació del'edat de treball de les criatures, la prohibició de l'horari nocturn per a les dones, la compensació econòmica per accidents laborals i les mesures perprevenir-los.
El sentit d'aquesta diada, era i es, per reivindicar les injustícies socials, i sexistes que hi havia, i hi ha.


LA PEPA MACA
JosefaAgramunt i Costa, que era coneguda com la Pepa Maca, va néixer l’any 1900 i des de jove, va formar part de les dones treballadores a la Nau Minguell, a Mataró.Josefa, va ser militant del sindicat anarquista CNT, i sempre estava al capdavant de les vagues i reivindicacions.
El sindicat CNT, juntament amb el deUGT, eren un grup clandestí de militants, que organitzaven revolucions i vagues, però també reunions de treballadors, pels boscos dels voltants de Mataró.La Pepa Maca, va ser una dona molt rellevant en la lluita contra les injustícies.
A Mataró, hi ha una plaça en nom seu, inaugurada l'any 2009.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dia internacional de la dona
  • dia internacional
  • El día de campo de don chancho
  • Día internacional de la familia
  • Dia internacional de la mujer
  • Dia internacional del voluntariado 2010
  • Dia internacional de la Niña
  • el dia internacional de la mujer conmem

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS