Diabetes Tipo I

Páginas: 4 (882 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2012
DIABETIS TIPUS I
La diabetis tipus I és una malaltia metabòlica que es caracteritza per la destrucció de les cèl·lules beta del pàncrees causant la deficiència total en la secreció d’insulina a lasang.
També s’anomena diabetis juvenil ja que s’acostuma a diagnosticar abans dels 30 anys. Només un 5% dels malalts de diabetis tenen aquest tipus de malaltia en la que l’administració d’insulina demanera artificials és essencial.
En la majoria de casos la diabetis tipus I es classifica com autoimmune tot i que també es poden donar casos idiopàtics. A més les possibilitats de contraure aquesttipus de diabetis semblen associades a factors genètics diversos.
CAUSES
La diabetis tipus I és una malaltia autoimmune crònica per la qual no coneixem la cura. En aquests casos queden afectades lescèl·lules beta del pàncrees que produeixen poca o gens insulina; hormona que permet el procés de glicogènesis. Això causa una acumulació de glucosa al torrent sanguini que provoca efectes citotòxics :la glucosa s’uneix a altres molècules com la hemoglobina o lipopolisacàrids de les parets dels vasos sanguinis i las lipoproteïnes de la sang causant una acumulació i saturació als vasos sanguinis. Amés de no poder utilitzar la glucosa com a combustible metabòlic, s’afavoreix la digestió de lípids i proteïnes que aporten menys quantitat d’energia. La utilització de greixos com a principal fontenergètica provoca l’alliberació d’àcids grassos, que són oxidats a AcetilCoA. Els nivells elevats d’AcetilCoA saturen el cicle de Krebs i es dóna un excés de cossos cetònics. Això només passa en casosextrems no controlats i podria induir al coma i posteriorment a la mort.
Com he dit abans el diagnòstic d’aquesta malaltia és duu a terme abans dels 30 anys, però el seu desenvolupament es gradual,de manera que poden passar anys abans de manifestar-se de manera complerta.
El fet de que sigui una malaltia autoimmune vol dir que la malaltia es desenvolupa per l’atac del propi sistema...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diabetes Tipo I
  • Diabetes Mellitus tipo I
  • Diabetes tipo i
  • Diabetes Tipo I Y Ii
  • Diabetes Mellitus Tipo I Descompensada
  • Diabetes Tipo I
  • Proyecto diabetes tipo i
  • Diabetes tipo i

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS