DIABETES

Páginas: 6 (1272 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2015



DIABETIS
Treball de les malalties









SÍMPTOMES I CARACTERÍSTIQUES DE L’ENFERMETAT:
La diabetis és una malaltia que apareix a el pàncrees, que perteneix a l’aparell digestiu, on es produeixen els sucs pancreàtics per tal de fer la digestió, i per altre banda actua també com a glàndula exocrina, on es produeixen hormones que regulen la concentració de glucosa a la sang (la glucèmia).L’hormona més important que participa en aquesta regulació és la insulina.
Les cèl·lules β dels illots de Langerhans secreten la insulina com a resposta a una glucèmia molt alta. Quan es secretada, la insulina passa a la sang i fa que la glucosa entri als teixits dels músculs i del fetge per tal de que sigui emmagatzemada com a reserva energètica. En el cas de que les cèl·lules β no produïssin insulinao la produïssin en quantitat baixa, la sang podria contenir un excés de glucosa que no entres en els teixits. Això es detectaria fàcilment amb un anàlisi de sang o d’orina.
Hi han dos tipus de diabetis, de tipus 1 i tipus 2. La primera crònica i més comuna en la infància i en el segon cas, sol aparèixer en adults. També hi ha una diabetis que pateixen les dones en època d’embaràs.CARACTERÍSTIQUES DE LA DIABETIS TIPUS 1 I TIPUS 2:
La diabetis de tipus 1 sol aparèixer normalment en petits i joves, al contrari a la de tipus 2, que apareix en adults per sobre dels 40 anys.
El pes corporal, en cel cas de la diabetis tipus 1, no es un factor important ja que no es mostra sobrepès, en canvi, en tipus 2 sol estar associada al sobrepès i a una alimentació poc adequada.
En quan, a la detecció del’enfermetat, en tipus 1 apareix de sobte, però en tipus 2, molts dels malalts no saben que la pateixen perquè els símptomes apareixen gradualment.
Els malalts de diabetis tipus 1 no produeixen cap quantitat de insulina i es necessari que sigui injectada, en canvi en el cas dels malalts de diabetis de tipus 2, en produeixen però no es detectada i no en alguns casos s’ha d’injectar.
Els símptomesen la diabetis tipus 1 són la polidípsia, que consisteix en tenir molta set; polifàgia, es mostra quan el malalt presenta molta gana; i poliúria, que el malalt té moltes ganes d’orinar. A més, la glucèmia que es mostra en dejuni es de >126 mg · dL-1 i 2h desprès d’una dosi de 75 g de glucosa, la glucèmia es de >200 mg · dL-1. I un altre dels símptomes es la pèrdua de pes i visió borrosa.
Elssímptomes en la diabetis tipus 2 són els mateixos que la de tipus 1, però afegint-hi: pell resseca i urticària, formigueig, pèrdua de sensibilitat a les extremitats i infeccions persistents a les ferides.
Altres noms que se li atribueixen a la diabetis de tipus 1 és diabetis juvenil i en tipus 2 diabetis de l’adult.

TIPUS DE DIABETES:
Diabetis Mellitus tipus 1
Aquest tipus de diabetis sol aparèixeren nens o joves, encara que també es pot donar en altres edats. Es seu inici es brusc i no es veu una relació amb el pes, ja que els pacient amb aquesta malaltia tenen un pes dintre del normal o per sota d’aquest.
El factor exacta que provoca aquesta malaltia no esta ben definit, encara que amb l’aparició d’aquest es troba una relació amb factors genètics, autoimmunes y ambientals. Aquestadeficiència esta causada per la destrucció de les cèl·lules productores d’insulina del pàncreas, com a conseqüència l’organisme deixa de produir insulina, i el pacient aura d’injectar-se insulina diàriament per regular i controlar els nivells de glucosa en sang, sense insulina, el pacient acabarà morint.

Diabetis Mellitus tipus 2
Aquest tipus de diabetis es la més comuna, afecta al 90-95% dels casos dediabetis Melliutis.
Encara que pot aparèixer a qualsevol edat, es comú en persones adultes amb més de 40 anys, i en molts casos amb obesitat (en un 80% dels malalts). Les dones que han patit diabetis gestacional i persones amb hipertensió o trastorns en el metabolisme, tenen més possibilitat de que se’ls desenvolupi en un futur.
Els malalts que la pateixen es caracteritzen per la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diabetes
  • Diabetes
  • Diabetes
  • Diabetes
  • Diabetes
  • Diabetes
  • Diabetes
  • diabetes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS