dialogo creacionista y evolucionista

Páginas: 5 (1048 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
Creacionista: Ens trobem aquí per exposar dues posicions; El creacionisme i l’evolucionisme. Si os sembla bé, començaré defensant la meva idea, el creacionisme. En la meva opinió, Déu ha intervingut en tota la creació del món i dels éssers.
Darwin: En que et bases per dir això?
Creacionista: En la Bíblia, un llibre que té més de 1.000 anys d’història i la gent el continua llegint. Sinó,expliquem com creus tu que es va crear el primer ésser?
Darwin: Jo, pel que se a partir dels meus estudis i la investigació que vaig fer observant durant 15 anys la fauna de les illes Galápagos, vaig extreure una conclusió; els éssers s’adapten al medi on viuen, o es multipliquen o s’extingeix. A la teva pregunta cal dir que la vida també es pot generar a partir de matèria morta i no només d’essersvius. Això es resumeix en la teoria de la generació espontània o també anomenada abiogènesis.
Louis Pasteur: Darwin, puc demostrar-te que la teva teoria sobre la generació espontània és errònia ja que com saps els microbis s’originen dels microorganismes però els microorganismes no provenen de la teoria de la generació espontània.
Darwin: T’escolto...
Louis Pasteur: Doncs bé, t’explico la mevateoria. A partir de la hipòtesis que vaig fer, és a dir, es cert que es pot generar vida amb matèria morta? Vaig començar a investigar i fer experimentacions.
Vaig agafar uns matrassos en forma de s on, a quantitats iguals, vaig ficar caldo de carn. Vaig agafar els matrassos en forma de s perquè l’aire puges entrar i els microorganismes es quedessin en el fons del tub. Seguidament vaig fer quebullis per poder eliminar els microorganismes del caldo. Vaig esperar un temps i el meu resultat va ser que cap matràs tenia microorganismes, estava en el mateix estat. Se’ m va ocorre talla un matràs i va tardar molt poc en descomposar-se, però l’altra matràs estava en l’estat inicial. Així vaig poder demostrar que els microorganismes no provenien de la teoria de l’abiogènesi.
Creacionista: Nivosaltres, els evolucionistes, os fiqueu d’acord, com voleu que os cregui? El cas però, es que la religió és inqüestionable i la Bíblia també ho és. I sinó, perquè la gent sempre ha cregut en Déu? A ningú mai se li ha passat pel cap tot això que esteu defensant.
Lynn Margulis: Pot ser a tu et sembla inqüestionable, però si durant tant de temps la gent ha cregut en Déu, ha sigut perquè perexemple, durant l’Edat Mitjana la majoria de gent era analfabeta, no tenia cap mena de coneixement sobre res i menys encara sobre el medi ambient. És més, l’Església tenia el màxim poder de tot i ningú s’atrevia a qüestionar-la i qui ho feia, els empresonaven.
Creacionista: Respecto la teva opinió però no la comparteixo, ja que només et bases en teories o histories falses que la gent t’ha explicat.Es obvi que a ningú se’l empresonarà perquè no cregui en Déu.
Mendel: A tu et sembla obvi però en aquells temps no era com tu et penses. En tot cas no cal anar-se’n tan lluny. No cal debatre si els empresonaven o no, simplement estem aquí per defensar cadascú el seu punt de vista sobre el creacionisme o l’evolucionisme.
Creacionista: Per fi, estic d’acord amb alguna idea exposada en aquestdebat
Mendel: Doncs bé, si os sembla correcta, em permeteu una pregunta?
Creacionista: Per això estem reunits....per respondre qualsevol dubte.
Mendel: Em podria explicar com es reprodueixen les plantes?. Per exemple, el pèsol.
Creacionista: Es obvi que com qualsevol fenomen de la naturalesa la creat Déu perquè així ho ha volgut.
Mendel: Però perquè per exemple, si juntes un pèsol groc amb unverd per primera vegada sempre surt groc però si aquest groc el juntes amb un altre del mateix color pot sortir verd?
Creacionista: Es fàcil, Déu decideix tot tipus de canvis i en aquest cas ho ha decidit així.
Mendel: T’intentaré explicar a partir d’investigacions que he fet sobre el pèsol perquè succeeix tot això que t’estic preguntant. Quan, per primera vegada juntes dos races pures, verd i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evolucionismo y creacionismo
  • Evolucion y creacion
  • La evolucion de un creacionista
  • Creacionismo o evolucion
  • Evolución-Creacionismo
  • Creacion y evolucion
  • creacionismo y evolucionismo
  • creacionismo y evolucionismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS