Diamantes De Sangre

Páginas: 10 (2365 palabras) Publicado: 5 de diciembre de 2012
1. Fitxa tècnica, filmografia del director, i dels personatges principals:

Títol: Diamant de sang
Títol original: Blood Diamond
Adreça: Edward Zwick
País: Estats Units, Alemanya
Any: 2006
Durada: 143 minuts
Gènere: Drama, Thriller, Aventures
Repartiment: Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly, Kagiso Kuypers, Arnold Vosloo, Antony Coleman, Benu Mabhena, Anointing Lukola,David Harewood, Basil Wallace

Pel·lícules d’Edward Zwick:
L'últim samurai (2003). Director, Guionista, Producció
Resistència (2009). Director, Guionista, Producció
Temps de glòria (1989). Director
Què va passar anit? (1986). Director
Dues noies en la carretera (1992). Director

Pel·lícules de Leonardo Dicaprio:
Atrapa'm si pots (2003)
Xarxa de mentides (2008)
Origen (2010)
Infiltrats(2006)
L'Aviador (2005)

Pel·lícules de Jennifer Connelly:
Què els passa als homes (2009)
Ultimàtum a la Terra (2008)
Un encreuament en la destinació (2007)
Jocs secrets (2007)
Una ment meravellosa (2002)

Pel·lícules de Djimon Hounsou:
Trencant les regles (2008)
Eragon (2006)
La Illa (2005)
En Amèrica (2003)
Les quatre plomes (2002)
2.Context on es realitza la pel·licula(Situació Actual):
A)Sierra Leona:
Actualment Sierra Leona és una república amb una democràcia constitucional. Presenta un sistema presidencialista, el cap de l’estat i del govern és el mateix, Ernest Bai Koroma. El president designa els ministres amb la supervisió del parlament. El president és elegit amb un període de 5 anys. Cada president només pot governar dos cops seguits.
Sierra Leona és elsegon país més pobre del món. La magoria de la població es dedica a l’agricultura de subsistència, per tant la indústria no està del tot desenvolupada i predomina la indústria lleugera. És un país amb uns importants recursos minerals i pesquers, però els beneficis estan molt mal repartits.
B)Libèria:
Libèria es troba amb una república de règim presidencial. Actualment el país està en una fase detransició de la guerra civil cap a una democràcia. Des de l’últim cop d’estat del 2003, un govern provisional a exercit el poder, però a les eleccions del 2005, Ellen Johnson-Sirleaf, es va convertir en la presidenta del país.
La economia liberiana es basava en l’extracció de ferro mineral i era un dels principals exportadors de caucho. La llarga guerra mundial va destruir molt l’economia del país,com a conseqüència tenia una gran dependència de països estrangers. El juny del 2009, segons el Banc Mundial, la tassa de l’atur corresponia al 88% de la població. Libèria és un dels països amb més trafic il·legal de diamants, provinents de Sierra Leona.

C) Sud-Àfrica:
Sud-Àfrica es troba amb una república presidida per Jacob Zuma. Sud-àfrica és un país en vies de desenvolupament ambingressos mitjos amb abundància de recursos i amb un mercat borsari que està comptabilitzat entre els 10 més grans del món i amb unes infraestructures que permeten una distribució eficient de mercaderies als majors centres urbans de la regió.
A principis del 2000, el president Thabo Mbeki va prometre promoure el creixement econòmic i l’ inversió estrangera relaxant les restrictives lleis laborals,iniciant un procés de privatització i retallant despeses del govern innecessàries. La seva estratègia es troba amb força reticències dels sindicats.

D) Rodesia:
Rodesia va ser el nom donat durant el mandat britànic a una àmplia regió conquistada per l'empresari en el sud d'Àfrica. Aquestes terres es van dividir en dues regions, Rodesia del Nord i Rodesia del Sud o només Rodesia, que passarien aanomenar-se Zàmbia i Zimbawe.
La colònia de Rodesia del Nord va ser de Zàmbia i la colònia del Sud de Zimbawe. Les dues Rhodesias i van ser conquistades per Cecil John Rhodes a la fi del segle XIX. Rhodèsia del Sud va ser colonizada intensament pels britànics que van desenvolupar en ella una rica i productiva agricultura per a l'exportació; Rhodèsia del Nord va formar al voltant del Copperbelt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • diamante de sangré
  • Diamantes de sangre
  • Diamantes de sangre
  • Diamantes de sangre
  • diamantes de sangre.
  • Diamantes de sangre
  • Diamantes De Sangre
  • diamante de sangre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS