Diapo 1

Páginas: 2 (474 palabras) Publicado: 8 de abril de 2015
Què és l’energia eòlica?
És l'energia que s'obté del vent .
Es tracta d'un tipus d'energia cinètica produïda per l'efecte dels corrents d'aire.
Actualment s'utilitza per generar energia elèctrica,però anteriorment s'utilitzava en la navegació, per moldre el gra i per treure aigua dels pous.

Com funciona?
L'energia eòlica , en l'actualitat , serveix per transformar el vent en electricitat .Això és gràcies als aerogeneradors , grans molins d'entre 40 i 50 metres d'altitud i amb hèlixs de fins a 23 metres de diàmetre .
La força del vent fa que es mogui l'hèlix de l'aerogenerador que,gràcies al rotor d'un generador , converteix aquesta força en energia elèctrica. En la seva part posterior, un penell l'orienta per saber d'on ve el vent . Aquestes grans màquines s'agrupen en els anomenatsparcs eòlics .
Els aerogeneradors , perquè puguin funcionar , han de rebre un vent de com a mínim 15km / h .
Els aerogeneradors solen situar-se en terra , encara que en els països del Nord també hi haaerogeneradors al mar. Aquests últims es diuen aerogeneradors offshore .

L’energia eòlica a Espanya
Espanya , aquest últim any , ha estat el segon país que més energia eòlica ha produït ( 11.615 MW) , per davant dels Estats Units. Espanya consta de 438 parcs eòlics , repartits per les diferents comunitats autònomes . Les comunitats que més MW produeixen són Galícia ( 22,41% de l'energia eòlicad'Espanya ) , Castella -la Manxa ( 19,9% ) , Castella i Lleó ( 18,25% ) i Aragó ( 13,33% ) . Madrid, Extremadura i Cantàbria no tenen parcs eòlics .

INCONVENIENTS
Quan van començar a instal·lar parcseòlics, els llocs escollits van coincidir amb les rutes de les aus migratòries. La mortaldat de les aus sembla ser molt baixa (encara que segons alguns experts independents sigui molt alta). Algunessolucions a això han passat per pintar les aspes amb colors cridaners, fer un seguiment per radar de les aus i aturar les turbines quan passin, o fer estudis d'impacte de les zones on es va a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DIAPOS 1
  • diapo sena definitivo 1
  • ETICA NUEVA DIAPO 1
  • YUMMY 1 TOTES LES DIAPOS
  • ENFERMERIA EXPRESS DIAPO 1
  • Diapos PATOOO 1 mzmzx
  • GRUPO AGUNSA PERÚ DIAPOS 1
  • DIAPOS De Comportamiento Del Consumidor 1 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS