diario skin

Páginas: 7 (1584 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2014
COM VIVIEN ELS ROMANS

DIFERÈNCIES SOCIALS

La primera difernciació que es va mantener tant en la Monarquia com durant la Republica i a l’imperi, era entre homes lliures i esclaus.


Homes lliures: Es consideraven homes lliures totes les persones que no havien nascut o esdevingut esclaus. Com a homes lliures tenien drets i deures, pe`ro aquests variaven en fynció d’unes classes socialsinternes. Així doncs, no tots els homes lliures erne iguals, fet que originà l’aparació de dos importants grups socials:


·PATRICIS: Eren els descendents de les famílies fundadores de la ciutat. Representaven L’aristocràcia de la societat romana i gaudien de tot tipus de privilegis: econòmics, religiosos, polítics i socials. Eren els propietaris majoritaris de les terres i els que rebien elsbeneficis de les conquistes romanes. Pel que fa a la religió els patricis podien formar part dels col·legis sacerdotals. Els patricis ocupaven la majoria de càrrecs polítics, tant el senat com a les magistures, i només ells podien formar part dels tribunals de justícia


·PLEBEUS: Eren els descendnts de les primeres famílies que van instal·lar-se a Roma provinents de ls resta del Laci i d’altreszones properes. Com que eren considerats estrangers, en els primers temps de Roma, no tenien cap deure, però tampoc cap dret. Així no podien accedir a cap càrrec polític ni religiós, o podien rebre terres de les conquestesi, fins i tot no podien casar-se amb cap membre patrici.

Amb l’arribada a Roma d’un gran nombre de persones d’altres contrades, el nombre de plebeus va créixer en poc temps,passant a ser una gran majoria enfront d’una minoria de patricis. Això els va donar la força per exigir igualtat amb els patricis. Tot i que d’un punt de vista de prestigi encara hi havia diferències entre ser patrici i plebeu van aconseguir enriquir-se gràcies al comerç.





Dintre del grup dels plebeus podem destacar dos grups els clients:

1. CLIENTS: Eren plebeus que voluntariamentees posaven sota la protecció d’un patrici, a qui anomenaven patronus. Cada mató el client es preparava a casa del seu patró per retre-li obediència i respecte, i fer el que li manés.

Per a aquests últims era una solución relativamente fácil, ja que el patró els donava el que necessitaven sense gaire feina a canvi. Durant aquesta època els clients van agafar molta força, ja que un candidat ales eleccions podia guanyar les votacions en funció del nombre de clients que tenia.

2. LLIBERTS: Formaven aquest grup els pocs esclaus que havien aconseguit ser lliures. Aquests, tot i haver deixar l’esclavitud, no gaudien dels mateixos drets que els plebeus, i encara menys que els patricis. Els seus fills ja serán considerats ciutadans de ple dret.



·ESCLAUS: Els esclaus eren homes, donesi nens que no gaudien de llibertat i que ere propietat d’un amo. No eren considerats com a persones, sinó com a objectes que es compraven i es venien,n i com a tal, no gaudien de cap a objectes que es compraven i es venien, no gaudien de cap dret.

La societat romana era esclavista i es basava en el treball dels esclaus, els quals.





2.CASES

A l’antiga Roma hi havien moltstipus de casa segons els diners que tenia la família.

Trobem desde les grans i luxoses VILLAE pertanyien als senadors i als rics homes de negocisamb maravelloses vistes. Grans jardins plens de fonts i molt decorats fins a les pergulae habitacions de reduides dimensions . Podem resumir els models a dos INSULAE i DOMUS.

·INSULAE: Els seus orígens estan a la superpoblació a la falta d’espai i a lesdures condicions econòmiques de la vida a Roma. Eren grans edificis de fins a 5 pisos amb balcons i finestres a l’exterior. Aquestes cases estretes, poc comfortables i amb poca llum i mala qualitat dels materials. Feia que els incendis o els ensorraments eren freqüents. La majoria era de lloguer i en elles vivien les classes socials en condicions deficients. La carencia de servei feia que per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diario de un skin
  • diario de un skin
  • Diario de un skin
  • FItxa diario de un skin
  • Trabajo Diario De Un Skin
  • Trabajo Práctico diario de un skin
  • Informe "14 Kilómetros" Y "El Diario De Un Skin"
  • Diario de un Skin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS