diblo dels nombres

Páginas: 5 (1006 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2015





TERRETRÈMOL DE LLORCA
ÌNDEX

Què és un terratrèmol? 3
Les parts d’un terratrèmol 3
On és llorca? 4
Quines destrosses va fer? 5
Notícies 6
Com es va formar el terratrèmol: 6
Risc sísmic 7
conclusions 7
7
diferentes fotografies 8
vincles: 9






Què és un terratrèmol?
Un terratrèmol és un fenomen natural que es produeix a l'interior de la terra i que potocasionar danys considerables. Es forma per una acumulació d'energia de les plaques sísmiques.
pis destrossat per un terratrèmol


Les parts d’un terratrèmol

el terratrèmol té dues parts
1: d'hipocentre: punt d'origen del terratrèmol.
2: epicentre: és al punt equivalent a d'hipocentre però a l'exterior.









parts del terratrèmol





per mesurar un terratrèmol elscientífics fan servir una maquina que es diu sismògraf. aquesta màquina al que fa es registrà els tremolors que ha fet el terratrèmol. Aquestes màquines donen el resultat a un paper anomenat sismograma. em aquest paper surten unes Líneas que mostren si hi ha agut un moviment molt fort o no s'ha mogut gaire. per saber la mesura exacte es fa servir la escala de Richard. que mesura de forma objectiva laintensitat de el sisme. normalment de 0-10 no s'han trobat cap terratrèmol de grau 10 però creuen que el meteorit dels dinosaures va arriba a 25 graus.

la taula de Richard



On és Llorca?

Llorca es una població de Múrcia que està situada al sud-est de la península iberìca es la tercera població mes important de Múrcia, amb 92.865.
El terratrèmol de Llorca va succeir al 2011. vasacsejar la Regió de Múrcia especialment les poblacions de Llorca , a les 18:47 al dia 11 de maig. Va deixar 9 morts i 293 ferits.
La magnitud del terratrèmol va ser de 5,1 graus a l'escala sismològica de magnitud de moment, i va estar precedit per un altre de 4,5 graus. Es van comptabilitzar prop de 40.000 afectats en una població de poc més de 92.000 persones.


el punt negre és Llorca
Quinesdestrosses va fer?

Van morir 9 persones i 293 ferits entre el ferits hi havia un menor i dues embarassades, segon els càlculs van haver-hi uns 40.000 afectats. Molta gent es va quedar sense casa i van caure els campanars, també es va enfonsar l’ Església després del terratrèmol.
un 80% de els pisos van estar danyats cosa que va fer que molta gent estigués sense casa. marcaven els pisos amb unscolors conforme estaven bé o en qualsevol moment cauria.

1.VERD: volia dir que sí es podia entrar.
2.GROC: es podia entrar però amb precaució
3.VERMELL: prohibit accedir-hi.
















Notícies

El dimecres 11 de maig la ciutat de Llorca va patir un terratrèmol de magnitud 5,1, precedit per un moviment sísmic de 4,5.
L'epicentre es vasituar a poca distància d'aquesta població (2 kms.) i d'hipocentre a una profunditat molt somera (1 km.), fets que expliquen, en part, la gran afecció als edificis de la ciutat. La natura del sòl, llimós i sorrenc, no ha fet sinó ampliar els efectes del sisme, i empitjorar els resultats.

Llorca és una de les zones amb major risc sísmic de Múrcia, a causa precisament d'una falla secundària moltactiva: falla d'Alhama-Lorca, la qual té una longitud superior als 100 kms., i que sembla ser la causant d'aquest terratrèmol, així com de molts altres en la zona.
El 1977 es va produir un terratrèmol de magnitud 4,2 en aquesta mateixa ciutat, i, més recentment, el 1999 un altre de magnitud 5,0 a Mula. Així mateix els registres històrics fan referència als terratrèmols de 1579, 1617 o 1818, quearribaren a destruir la ciutat.


2 Milers d'habitants de la població murciana de Llorca han hagut de passar la nit al ras després del terratrèmol de 5,1 graus que hi va haver ahir a la tarda i que va causar vuit morts i un centenar de ferits, tres dels quals de gravetat. Segons l'Institut Geogràfic espanyol, el sisme, amb epicentre a Llorca mateix, va començar a les 18.45, va esquerdar força...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La solitud dels nombres primers
  • El Dimoni Dels Nombres
  • La Soletat Dels Nombres Prims
  • Resum segona part "El dimoni dels nombres"
  • La Solicitud Dels Nombres Primers
  • Diblo tecnico
  • los diblos danzantes
  • Sin nombre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS