Dibujos

Páginas: 4 (982 palabras) Publicado: 1 de abril de 2014
1. EL MARC HISTÒRIC.

1.1-. L’ART BARROC.

L’art Barroc no té una cronologia clara, ja que al començament es pot confondre amb el manierisme; i al final, amb el rococó (que alguns l’inclouentambé en el barroc). És un art internacional: els seus trets s’agrupen mitjançant els tractats divulgats per l’expansió de la impremta. Tot i això, podem diferenciar dues zones:
Zona mediterrània(Itàlia, França, Espanya, Portugal,...), on domina la Contrareforma (baix la influència del Papat).
Zona del nord d’Europa (Anglaterra, Holanda, Alemanya), protestant.

Originàriament, el terme barroc,per tant, té un to despectiu, sinònim de desordre i decadència. No obstant, no suposa la destrucció de l’art renaixentista, sinó una continuació exagerada, i la ruptura del seu equilibri i harmonia.Finalitzarà amb l’arribada del Neoclassicisme.
El terme barroc aludeix a l’última fase de qualsevol cicle estilístic. Segons Focillon, tot cicle artístic té tres fases: preclàssica, clàssica i barroca,encara que podem realitzar una classificació més àmplia: primitivisme, arcaisme, classicisme, manierisme i barroquisme. Aquest últim està caracteritzat per la repetició d’elements i la seua distorsió.1.2-. CONTEXT HISTÒRIC I INFLUÈNCIA EN L’ART.

En general, el Barroc és una etapa de crisi, que contrasta amb la fe en la raó i l’optimisme propis de les etapes anterior (Renaixement) iposterior (Neoclassicisme). A finals del XVI Europa es troba sumida en violentes contradiccions:
- Polítiques: durs enfrontaments entre les potències europees. L’anterior hegemonia espanyola està ara en mansde França: Lluís XIV hi estableix, des del 1661, la primera monarquia absoluta de dret diví, basada en l’uniformisme polític, religiós i artístic. Al voltant del monarca absolut s’estableix la cort il’administració, fet que provoca el desenvolupament de la capital de l’Estat i, amb ella, el nou impuls de l’urbanisme.
- Religioses: l’enfrontament entre Reforma i Contrareforma. La Reforma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dibujo
  • Dibujo
  • Dibujo
  • Dibujo
  • Dibujo
  • dibujo
  • dibujo
  • dibujos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS