DICCIONARIO DE LA ECONOMIA

Páginas: 6 (1402 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2015
ATUR: En economia, una persona està a l'atur si està sense feina, disponible per treballar i cerca ocupació.
BÉ: Propietat, objecte valuós.
BENEFICI: El benefici econòmic és la riquesa que obté l'actor d'un procés econòmic
BORSA: és la part més important del mercat de valors, un mercat on es compren i venen valors mobiliaris com ara accions, obligacions, i derivats sota la llei de l'oferta ila demanda. La seva principal funció és la d'oferir una estructura operativa a les operacions financeres, registrant i supervisant els moviments efectuats pels demandants i oferents de valors mobiliaris
CAPITAL: El Capital té un nombre de significats relacionats amb l'economia, les finances i la comptabilitat. A les finances i a la comptabilitat, el capital es refereix, generalment, a la riquesafinancera, especialment aquella que s'utilitza per a començar o per a mantenir un negoci. Inicialment, se suposa que existeixen altres tipus de capital, com per exemple: el capital físic, que són adquirits, tanmateix, per mitjà de diners o de capital financer.
CAPITALISME: El capitalisme és un sistema econòmic en què els mitjans de producció són, en la seva majoria, propietat privada, i en quèel capital s'inverteix en la producció, distribució i el comerç dels béns i serveis per tal d'obtenir guanys o el benefici màxim en un mercat lliure i competitiu. S'hi inclouen factors de producció com ara la terra i altres recursos naturals, així com la mà d'obra i els béns capitals. Diverses teories han intentat explicar el concepte de capitalisme, justificar o criticar la propietat privada delcapital i explicar l'operació dels mercats per afectar l'aplicació o eliminació de la regulació governamental sobre la propietat i els mercats.
COST DE VIDA: És un terme macroeconòmic que fa referència al cost mitjà de despeses en consum d'una llar o família en un lloc determinat. Aquest valor no es pot calcular només amb els índexs que mesuren la inflació, com l'índex de preus al consum. Tampocno té en compte els ingressos d'aquesta llar, per això en alguns països, com per exemple a Espanya, hom prefereix parlar del poder adquisitiu de la llar o família, que és més alt com més elevada sigui la relació entre salari i els costos d'habitatge, transport, alimentació, etc.
CONTRACTE INDEFINIT: Se celebra per prestar serveis a una empresa indefinidament. Es concerta per temps indefinit i nose sap la data d’acabament del contracte.
CONTRACTE TEMPORAL: Se celebra per prestar serveis a una empresa durant un període de temps definit.

CONTRACTE D’OBRA I SERVEI: Contracte per realitzar una obra o un servei determinat, amb autonomia i substantivitat pròpia dins de l’activitat de l’empresa i amb una durada limitada en el temps, però incerta
DEMANDA: La demanda a economia es defineixcom la quantitat i qualitat de béns i serveis que poden ser adquirits als diferents preus del mercat per un consumidor (demanda individual) o pel conjunt de consumidors (demanda total o de mercat), en un moment determinat.
DESOCUPACIÓ: Quan s'extingeix la seva relació laboral per causa no imputable a ell mateix: acomiadament, expedient de regulació d'ocupació, extinció del contracte perincompliments empresarials, cessació de l'activitat empresarial per mort, jubilació o incapacitat de l'empresari. Quan l'extinció tingui lloc per alguna d'aquestes causes durant el període de prova, si hagués transcorregut un termini de 3 mesos des de l'extinció.
Quan se suspèn la relació laboral o es redueix a una tercera part, almenys, la jornada de treball, en virtut d'un expedient de regulaciód'ocupació.
Els treballadors fixos discontinus durant els períodes d'inactivitat productiva, d'acord amb el que es disposa en la seva normativa. Quan els treballadors retornen a Espanya per extinció de la seva relació laboral en un país estranger, sempre que no obtinguin la prestació per desocupació en aquell país i acreditin la cotització suficient abans de sortir d'Espanya.
ECONOMIA DE SUBSUSTÈNCIA:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diccionario De Economia
  • Diccionario economía
  • Diccionario De Economia
  • Diccionario De Economia
  • Diccionario de economia
  • diccionario economia
  • Diccionario economia
  • Diccionario De Economía

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS