Dictaduras Chile y Argentina .cat

Páginas: 3 (541 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2012
EXPOSICIÓ SOBRE RESPONSABILITAT INTERNACIONAL DEL INDIVIDU

Genesis de las dictaduras

Dictadures a latinoamerica → conflicte capitalisme/comunisme.
Una de les vocacions dels dos grans imperismundials sera exportar la seua ideologia, i america llatina fou un focus important.
Les democracies eren de fort carácter populista, ja que donaven lloc a que nasqueren pensaments politics de tallmarxista, cosa que no convenia als interesos capitalistes.

La cia decideix intervindre, i EEUU s'adreça cap a afavorir les condicions per a que es produisca un cop d'estat, per salvaguardar el sistemacapitalista.
El carácter expropiatori de les democracies populistes no interesava gens a les multinacionals , i per açò feren el maxim possible per derrocar-les des de l'hombra

→ Complicitatmultinacionals en Xile.

La situacio economica en els '60 estava en mans eeuu , acumulant un deute de 2 milions de dolars envers EEUU. Salvador Allende suposa un perill per ales filials de lesempreses EEUU, a mes a mes del programa politic de Allende de tipus expropiatori nacional.

Nixon : “ el que mes preocupa es l'exit d'un govern marxista elegit pel poble i que la resta del mon ho vera” .1970 Allende fou elegit president, EEUU fou un bloqueig de l'ajuda financera, vora un 80% dels diners.
Fou sintomatic l'augment de vendes en armament militar.
Des dEEUU es promoveren vagues isituacions d'inestabilitat per a derrocar el regim o posibilitar un cop d'estat.
1973 es va produir el cop d'estat.
Casos de la complicitat de la ITT y Pepsi Cola
ITT : corporacio que poseia 70% de lacompanyia de telefons de Xile, instant a EEUU una posicio mes activa front a Allende.
Una volta entrat EEUU la ITT va fer xantage a EEUU sobre la situació, indemnitzant amb 90 milionsde dolars per lesexpropiacions.
Pepsi Cola : El secretari d'estat de EEUU fou la persona que dugue a Nixon a ordenar el cop d'estat. El director general de Pepsi era un dels millors amics de Nixon, i per tant hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dictadura Argentina
  • Dictadura De Argentina
  • Dictaduras en argentina
  • Dictadura en argentina
  • Dictadura Argentina
  • Dictadura en argentina
  • Dictadura en chile.
  • DICTADURA EN CHILE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS