Didàctica de la llengua

Páginas: 5 (1197 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2011
DIDÀCTICA DE LA LLENGUA 1
ESPECTACLE: RECEPTARI .

L’activitat va tenir lloc a la casa Elizalde, el centre cívic del districte de l’Eixample. Aquesta casa té nombroses habitacions i sales on es porten a terme diferents activitats (teatre, titelles, exposicions...) però quan arriba el bon temps s’habilita també el patiinterior de l’edifici, allí és on es va dur a terme l’espectacle que vaig anar a veure. Es tracta d’un pati força gran amb una pèrgola per a fer ombra i un petit escenari, l’espai té bancs per a seure a banda i banda i a més s’omple de cadires per als espectacles. Hi ha nombrosos arbres i plantes que donen a l’espai un aire acollidor i agradable.
L’espectacle que vaig anar a veure es titulava“Receptari”, l’actriu que el porta a terme era la Teia, una cuinera que, ajudada per diversos personatges, (titelles) ens ensenya diferents receptes.

Així doncs la finalitat de l’obra era acostar al públic infantil al món de la gastronomia, un món que sovint queda lluny als infants. A concloure l’espectacle vaig anar a parlar amb ella i em va comentar que la finalitat de l’obra no només es trobava enella mateixa sinó que era important el treball posterior a casa, on els nens i nenes havien d’entrar a la cuina i gaudir de les possibilitats que aquesta ofereix: posar al seu abast un munt de descobriments en principi només reservats als adults, que se sentin importants al realitzar un ritus tan vital en una casa com és preparar el menjar, que puguin remenar materials que són agradables altacte, al gust y a l’olfacte, que vegin com els materials es transformen en mil i una formes, etc.
Potser no s’assoliran tots aquests objectius que la Teia es va marcar, però crec que els infants estaven encuriosits per la cuina i amb ganes de provar coses noves, així que la principal finalitat de l’espectacle si que es va veure acomplida.
Durant l’activitat es van fer servir nombrosos recursosper a enriquir l’espectacle i potenciar certes coses així com per aconseguir una bona comunicació amb els infants. He decidit exposar aquest apartat d’una manera esquemàtica per a major claredat. Els recursos utilitzats van ser els següents:
o Recursos lingüístics: es van fer servir moltes exclamacions per a donar un caràcter actiu a l’espectacle i per a cridar l’atenció dels nens i nenes així comalguna onomatopeia en moments puntuals. Va aparèixer força vocabulari específic sobre el món de la gastronomia i sobre cada personatge que apareixia damunt l’escenari. En el cas del pirata, per exemple, es van utilitzar paraules com vaixell, escotilla, taverna o tripulants. Les frases repetitives també van jugar un paper important, sobretot en el cas del pirata, ja que portava un lloro que repetiasempre la mateixa estructura; i les frases fetes i maneres de dir també hi van ser presents ( “Menjant, menjant ve la gana...”, “Bona teca i bona cara a tothom agrada.”).
o Recursos paralingüístics: aquest tipus de recursos van ser molt utilitzats a l’hora de canviar els titelles que apareixien durant l’espectacle ja que per a cada personatge s’utilitzava un volum i una entonació diferents en laparla així com una variació en el ritme. La Bruixa Maduixa parlava amb una veu aguda i cridanera, el Fantasma amb un to greu i pausat, el Pirata cridava de manera estrident i ràpida (a més de parlar amb un argot especial mescla del castellà i l’italià) i el Follet Nicolau parlava amb un to de veu baix, pausat però alegre.
o Recursos extralingüístics: l’escenografia constava d’una taula decoradaamb diversos elements i que just davant tenia cinc petites tauletes per anar posant les receptes que la Teia i els diferents personatges anaven preparant. La música i els efectes sonors van jugar un paper important ja que cada personatge apareixia amb un tipus de música i el Fantasma, fins i tot, ens va cantar una cançó. Les titelles que la Teia utilitzava eren gran quasi de mida real i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • didactica de la llengua
  • Didactica De La Llengua Estrangera: El Conte
  • La llengua
  • historia de la llengua
  • psicop de la llengua
  • catala la llengua
  • La Llengua
  • llengua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS