Didactica De La Llengua Estrangera: El Conte

Páginas: 12 (2950 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2012
Contextualització

• CEIP La Roureda ( Sant Esteve de Sesrovires).
• Etapa Educació Infantil. P-5.
• Grup-Classe: 21 alumnes.
• Coeducació.
• 10% immigració a l’escola.
• Nivell socio-econòmic: Mitja-alt.



Justificació


El primer contacte amb la llengua estrangera ha de ser gratificant i lúdic, tenint en compte factors afectius i motivacionals que són elsque garantitzaran l’èxit dels aprenentatges. És per això que el mestre ha de procurar que l’infant sigui capaç d’entendre globalment allò que està sentint i generar confiança de que pot expressar-se en una altra llengua diferent a la pròpia.

La funcionalitat d’aprendre una llengua estrangera en l’Educació Infantil està justificada; la llengua anglesa forma part d’una realitat social que tambéarriba als nens i nenes d’aquestes edats.

En l’etapa d’infantil, l’adquisició de la llengua estrangera s’aconsegueix interioritzant les noves estructures lingüístiques a partir dels models i pautes pels quals també hem adquirit la llengua pròpia. Aquests aprenentatges no sempre es produeixen de la mateixa forma en tots els alumnes, és per això que cal respectar el ritme d’aprenentatge de cadanen.

El mestre que ensenya llengua estrangera ho ha de fer afavorint la comprensió global; és important no expressar-nos únicament de forma oral i utilitzar molt els gestos, el moviment i les expressions facials. Cal que siguem pacients a l’hora d’esperar resultats en els nostres alumnes.

És molt important que el mestre d’anglès en aquesta etapa, sigui un gran professional, amb una bonaformació de l’idioma. O millor encara que sigui nadiu.

La introducció de l’anglès a l’Etapa Infantil, mitjançant un mètode natural d’aprenentatge. El conte, del qual sorgiran diverses activitats, serà un dels recursos fonamentals utilitzats a l’aula. El conte ens permet donar un sentit lúdic al procés d’ensenyament-aprenentatge.

Per a l’aprenentatge de la llengua anglesa a l’Educació Infantil heconsiderat cinc objectius bàsics:
1. Millorar la competència en llengua anglesa dels nostres alumnes.
2. Manifestar curiositat i motivació pel coneixement d’una nova llengua i cultura.
3. Valorar la llengua anglesa com un altre mitjà de comunicació.
4. Adquirir una primera noció de la comunicació oral en anglès, tant a nivell de comprensió, com d’expressió.
5. Treballar les quatre habilitatslingüístiques: Expressió Oral, Expressió escrita, Comprensió Oral i la Comprensió escrita.

Per assolir aquests cinc objectius generals, he agafat el conte com a recurs bàsic i indispensable dins de l’aula. El conte serà el punt de partida d’una llarga i variada llista d’activitats, les quals tindran en compte la natural predisposició del nen/a en aquestes edats:
• moviment: jocs,cançons, rimes, dramatitzacions ...
• manipulació: realització de diverses manualitats.
• descoberta de l’entorn: imatges, murals ...


Metodologia


Metodologia globalitzadora, individualitzada, interdisciplinaria i significativa des d’una perspectiva contructivista, es a dir es basarà en l’aprenentatge significatiu com a resultat de l’establiment de múltiples connexions entre el que ésnou i el que és après, viscut o experimentat. És basarà en les experiències, les activitats i jocs dels nens, anirà acompanyada d’un ambient d’afecte i confiança, partirem de la realitat del nen i de les seves necessitats i els seus interessos.
El coneixement s’adquireix a través d’un procés cognitiu global.
També he tingut present fer activitats variades, tenint en compte els diferents estilsd’aprenentatge (kinestèsic, visual, auditiu...), els diferents ritmes i moment evolutiu dels nens i les múltiples intel·ligències que ens podem trobar a l’aula. Diferents agrupacions: Activitats individuals, per parelles, en petit grup, i amb tot el grup.

En aquesta edat el nen o nena obté plaer del moviment pel moviment. El joc i l’activitat física són característiques pròpies d’aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Didàctica de la llengua
  • didactica de la llengua
  • La llengua
  • secuencia didactica jugando y contando
  • Estrangeros en el exterior
  • secuencia didáctica caperucita roja según como se la contaron a jorge
  • historia de la llengua
  • psicop de la llengua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS