Dietari Paraules emmetzinades

Páginas: 7 (1741 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2014
Paraules emmetzinades
Autora: Maite Carranza
Editorial: édebé

Dimarts 11 de febrer del 2014 ( Capítol: 0-4 i pàgines: 11-28)
Es l’aniversari de la Bàrbara. Ja té dinou anys i fa quatre que esta segrestada. Ella demana con a present sortir i anar a la platja, però al final “ell” que es com es refereix al segrestador li regala un CD.
Salvador Lozano és el policia encarregat del cas de laBàrbara, una noieta desapareguda quan tenia 15 anys. Ara va a casa de la Bàrbara per a comunicar als seus pares que el jubilen, encara que no li agrada l’idea i que un nou sotsinspector s’encarregarà del seu cas. Ens presenta a la mare de la Bàrbara, la Núria Solis. Ens explica que amb el pas dels anys i la desesperació per trobar a la seva filla la seva bellesa i les seves ganes de viure handesaparegut. Al final la Nuria li agraeix els anys que ha intentat trobar a la seva filla, l’abrasa i se’n va.
La Nuria volta per casa, una casa bruta i obscura, a joc amb l’estat d’ànim permanent que hi ha per la desaparició de la Bàrbara. La Núria ens explica la seva vida abans i desprès de que la Bàrbara desapareixes en entranyes circumstancies. Ella es infermera a l’hospital i li agrada la sevafeina perquè l’absorbeix i a vegades aconsegueix oblidar a la Bàrbara.
Dimecres 12 de febrer del 2014
La Bàrbara agafa el mòbil que ell oblida i intenta buscar cobertura per tot arreu. Ens explica com es la seva vida presonera i com ha anat canviant la situació al pas del temps. Viu una lluita interna entre penedir-se i alegrar-se d’haver agafat el mòbil, perquè si ell el descobreix li pegarà unapallissa com va fer a Lleida.
Salvador Lozano espera en el seu despatx al seu substitut i recorda els seus temps de joventut amb enveja de la joventut d’en Toni Susqueda, que es el seu substitut. Quan el veu fa unes suposicions de com es, com pensa i com es comporta i encerta. Li parla de un dels casos que més li ha molestat i que no ha pogut resoldre a pesar del seu continu esforç.

Dijous 13de febrer del 2014 (capítol: 5-10, pagines: 29-113)
L a Bàrbara deixa totes les seves activitats de banda per tal de observar obsessivament durant hores la pantalla del telèfon mòbil. Té por quan recorda l’incident de Lleida (en el qual va intentar trucar a la seva mare i ell el va descobrir i el va donar una pallissa). Al llençar el mòbil contra terra troba cobertura però no sap que fer i alfinal acaba trucant a la seva millor amiga l’Eva, però no pot acabar de parlar amb ella perquè perd la cobertura.
L’Eva s’espanta al saber que la Bàrbara, la seva amiga que creia morta des de fa 4 anys segueix viva en alguna part. Al principi no sap que fer. A més encara que intenta trucar-la, no la respon. Ella recorda els seus moments viscuts i el problema que van tenir amb en Martí (un noi queles agradava a les dues). Encara i això, allò era el passat i ella desitjava poder trobar la Barbara i per això intenta parlar amb el Salvador Lozano però per desgracia no pot contactar-lo i per això decideix anar a casa de la Bàrbara.
El Salvador Lozano s’assabenta que una noia a trucat demanant per ell, però ell li resta importància i decideix que si es important ja tornara a trucar. ElSalvador Lorenzo li explica com va viure el cas de la Bàrbara, tots els petits detalls i com el cas es va acabar sent difícil fins al moment en que el va considerar “sense massa esperances”.
La Bàrbara creu que ella a tornat i creu que la matara. Recorda un dia un que una rata va arribar a on ella era presonera i com la va matar i apallissar. Llavors va entendre com es sentia ell quan l’insultava ola pegava. I ella pensa que no val la pena sortir perquè segons una esquela a un diari que la seva família hauria publicat ella era morta des de fa 4 anys.
El Susqueda ja és oficialment sutsinspector. El Lozano pensa en les declaracions que va fer el professor d’història Jesús Lopez mantenia relacions amb menors. La Bàrbara i l’Eva van discutir per aquest professor i no pel Martí.
L’Eva es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Paraules Emmetzinades ( Dietari )
  • Paraules Emmetzinades
  • Paraules Emmetzinades
  • Paraules emmetzinades
  • paraules emmetzinades
  • paraules emmetzinades
  • Paraules Emmetzinades
  • Paraules Emmetzinades

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS