Diferencia entre mortalidad y morbilidad

Páginas: 3 (708 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2011
1. Explica la diferencia entre condicions atmosfèriques normals i inversió tèrmica. Condicions atmosfèriques normals son les que establim com condicions estables de l’atmosfera, i una inversiótèrmica es deu a una derivació del canvi normal de les propietats de l'atmosfera amb l'augment de l'altitud; pot portar al fet que la contaminació aèria, com l’esmog, quedi atrapada prop del sòl, amb efectesnocius per a la salut

2. Episodis mes significatius de contaminació atmosfèrica dins de la historia (Origen, causa i efecte).
 Meuse Valley (Bèlgica)  En 1930, la vall altament industrialitzadadel riu Meuse a Bèlgica va experimentar una inversió tèrmica que va atrapar tots els contaminants al llarg dels seus 24 km. Moltes persones es van veure afectades com a resultat de l'acumulació de lacontaminació. La inversió tèrmica de 1930 va causar 63 morts i 6.000 malalts.
 Donora (Pennsilvania)  El primer informe d'un desastre per contaminació de l'aire als Estats Units va ocórrer aDonora, la ciutat contenia grans plantes de producció d'acer, filferro, zinc i àcid sulfúric. La boira es va tancar a l'àrea, acompanyada per l'estancament de contaminants per inversió tèrmica. Vint mortsvan ser atribuïdes a l'acumulació de contaminants i 1.190 persones van emmalaltir.
 Londres (Anglaterra)  Al desembre de 1952, Londres va experimentar un episodi de contaminació de l'aire, el qualva ocasionar entre 4.000 i 8.000 morts. Els símptomes més comuns van ser de caràcter respiratori, principalment una tos en extrem irritant. Els pacients estaven afeblits per la dificultatrespiratòria, la tos persistent i la inspiració dolorosa. Molts van desenvolupar cianosi i dispnea. Els quadres més severs es van veure en pacients amb història prèvia de malaltia cardíaca o respiratòria.

Nova York (EUA)  Al 1953, un núvol de contaminació va assolir la ciutat de Nova York. Un estudi estadístic de les visites a sales d'urgència i dels certificats de defunció després de l'episodi, va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mortalidad Y Morbilidad
  • Mortalidad Y Morbilidad
  • morbilidad y mortalidad
  • Morbilidad y Mortalidad
  • Mortalidad Y Morbilidad
  • Morbilidad Y Mortalidad
  • Morbilidad y mortalidad
  • Mortalidad y Morbilidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS