DIFERÈNCIES ENTRE EL CATALÀ ORAL I ESCRIT I PROBLEMES A L’HORA DE REDACTAR UN TEXT FORMAL

Páginas: 2 (432 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2014
DIFERÈNCIES ENTRE LLENGUA ORAL I ESCRITA I PROBLEMES A L’HORA DE REDACTAR UN TEXT FORMAL

Per tal que hi hagi comunicació hi ha d’haver una intenció comunicativa i la presència d’un emissor i unreceptor que intercanviïn un missatge mitjançant un codi per un canal en un context concret. Aquest missatge es pot transmetre de forma oral o escrita. El català és una llengua que, com moltes altres,presenta una gran varietat de dialectes depenent de l’edat, la classe social o la zona geogràfica on es parla i això fa que, a alguns llocs, la diferència entre un mateix text oral i escrit sigui moltgran.
Els textos escrits presenten una sintaxi més elaborada, precisa i sense repeticions ni redundàncies i, a més, tant les oracions com l’estructura són ordenades, ja que es té la possibilitat decorregir abans que el missatge arribi al receptor. Els textos orals, en canvi, són més informals. El fet de ser espontanis i que no puguin ser remodelats abans que arribi el missatge, fa que tantl’estructura com la formalitat disminueixin i que sovint s’utilitzin paraules crossa i repeticions. A més, les oracions solen ser més simples, alguns cops inacabades, ja que es poden sobreentendre depenentdel context i del llenguatge corporal de l’emissor. La comunicació no verbal condiciona una de les principals diferències entre els dos codis i és que, en cas de ser un discurs oral, l’emissor potveure quina és la reacció del receptor envers les seves paraules i pot rectificar depenent d’aquesta, però això no és pas possible en els textos escrits.
Veient tantes diferències sabem que hi podenhaver molts problemes a l’hora d’escriure textos formals basant-nos en textos orals. Per començar, s’han de fer molts canvis d’adequació, ja que el codi oral té tendència a marcar la procedènciadialectal de l’emissor i a l’escrit aquestes varietats s’han de neutralitzar utilitzant el registre estàndard. També hem de tenir en compte que el codi oral és menys rigorós pel que fa a l’ordre de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Expresión Oral Y Escrita I
  • Lectura Expesion Oral y Escrita I
  • Texto escrito y Texto oral
  • ¿Por Qué No Sabemos Redactar Un Texto Escrito?
  • Diferencies Entre Discapacitat I Minusvalia
  • Textos orales Formales
  • la llibertat i el catala
  • catalan i ecucacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS