Diferències Socials

Páginas: 2 (348 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2013
Diferències socials
El estar a una classe social o a una altra, jugava un paper d'altíssima importància en les vides dels habitants de l'antiga Roma. Aquells ciutadans nascuts lliures estavendividits en diferents classes, tant per criteris d'origen familiar com per la seva possessió de propietats. Hi havia a més diverses classes de no ciutadans amb molt diversos drets legals, i una classetotalment a banda, la dels esclaus, que no en posseïen cap.
Homes lliures
Els patricis, eren aquells que podien traçar els seus avantpassats fins al primer Senat establert per ordres de Ròmul. Elsplebeus, la resta. Els patricis eren els caps de família i els seus fills homes del graó social més elevat. Aquests patricis posseïen esclaus, probablement moltes vegades en gran nombre. Els Patricisestan en la base de la fundació de Roma i eren ciutadans romans. En un començament, els càrrecs públics restaven prohibits als plebeus, quedant tot el poder en mans dels patricis, i els matrimonisinterclassistes eren il·legals. Els polítics i escriptors coetanis de la Monarquia i la primera República, com ara Coriolà, creien als plebeus fins i tot incapaços de pensar. El grup dels clients estavaformat bàsicament per esclaus alliberats pels seus amos patricis, i que després del seu alliberament continuaven vinculats (ells i els seus descendents) al seu antic amo (i als seus hereus), qui exerciasobre ells certa tutela i proteccionisme paternalista, a canvi de certs serveis i lleialtats.
Els lliberts eren esclaus alliberats, que tenia una forma del dret llatí a la seva disposició quegarantia que els seus fills poguessin ser ciutadans comuns. El seu estatus va anar canviant de generació en generació durant la República.
Esclaus
Els esclaus inicialment no tenien cap dret i haviend'obeir i consentir qualsevol ordre o caprici dels seus amos. Amb el pas del temps, si més no, el Senat i més endavant els emperadors dictaren lleis per tal de protegir llurs vides. Amb tot, però, fins...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Socials
  • socials
  • SOCIALS
  • SOCIALS
  • socials
  • SOCIALS
  • Socials
  • socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS