Diftèria

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 17 de septiembre de 2012
LA DIFTÈRIA

El nom “Diftèria” prové de la paraula grega διφθέρα que vol dir membrana, i és una malaltia infecciosa aguda epdèrmica. Es caracteritza per l'aparició de falses membranes, firmamentadherides, d'exsudar fibrinòs, que es formen principalment a les superfícies mucoses de les víes respiratòries i també a les digestives superiors. També es pot dir enfermetat de “cuello de toro”.MICROORGANISME CAUSANT

El bacteri causant de la malaltia rep el nom de Corynebacterium diphtheriae o també conegut com a bacil de Klebs-Löffler.

Característiques del bacteri:Gram-positiu ( bacteris els quals amb la tinció de Gram es tenyeixen de blau o lila)
Aèrobi
Catalasa positiva
Quimioorganòtrofa

TRANSMISIÓ DE LA MALALTIA I VIES DE CONTAGI

La malaltia estransmet als altres per mitjà del contacte directe amb esternuts, la gola, els ulls, la pell o qualsevol altre tipus de secreció dels malalts.

DESENVOLUPAMENT DE LA MALALTIA I SÍMPTOMES

Ladiftèria es pot mostrar a dues zones diferents ( la gola i el nas o la pell) i per tant, té diferents símptomes per a cada zona:

Gola i nas: Es produeix un augment a la gola, també, un augmentlleu de la temperetura corporal i finalment podem trobar nòduls limfàtics inflamats. Amés, es pot acabar formant una nova membrana a la gola.
Pell: Els símptomes de la pell solen ser moltdolorosos, ja que observem que la pell se'ns boteix i se'ns queda irritada ( color vermellòs).

*Alternativament, una persona que pateix diftèria pot no patir cap símptoma. També es poden reconèixeralguns principis d'infeccios, cutànees, vaginals , conjuntives oculars o fins i tot alguna que d'altre infecció a l'oïda.

Els símptomes aparèixen normalment de 2 a 5 díes després del contagi.

Pell:Gola i nas:

TRACTAMENT DE LA DIFTÈRIA

Normalment es tracta la diftèria prevenint-la a partir d'una vacuna, la qual es combina amb la vacuna del tètan i la de la tòs ferina. Aquesta vacuna...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Difteria
  • Difteria
  • Difteria
  • Difteria
  • Difteria
  • Difteria
  • difteria
  • DIFTERIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS