Dil·lució d'HCl de 100ml a 0,4M

Páginas: 4 (805 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2015



PRÀCTICA 1:
DIL·LUCIÓ D’HCl DE 100ML A 0,4M
















Objectiu
L’objectiu d’aquesta pràctica és preparar una dissolució d’HCl (àcid clorhídriccomercial en estat líquid) i H₂O (aigua en estat líquid), amb un volum de 100mL i una molaritat de 0,04 M.

Fonaments teòrics
Una dissolució és una barreja homogènia formada per, almenys, duessubstàncies, una de les quals actua com a dissolvent, la que està en major proporció (en aquest cas, l’H₂O), i l’altra o les altres com a soluts, que es troben en menor proporció (l’HCl).
Per a realitzar-la,es necessiten uns coneixements bàsics de dissolucions i dil·lucions. Per a fer els càlculs previs, es requereix saber com abordar les operacions. Primerament, es trau la concentració molar, a la quales pot arribar mitjançant factors de conversió (el que utilitzarem nosaltres)o amb fórmules. Seguidament, s’utilitza la igualtat de les dil·lucions, Cc · Vc=Cd · Vd.

Material necessari
-Campanade gasos.
-Pipeta d’1mL.
-Propipeta.
-Matràs aforat (100mL).
-Aforina.
-Flascó rentador (amb aigua destil·lada).
-Vas de precipitats.
-H₂O.
-Aproximadament, 500mL d’HCl comercial (R=34,5% enmassa, i una densitat d’1,18g/mL).

Procediment
1. S’ha d’omplir el matràs aforat amb H₂O obtinguda del flascó rentador (és recomanable emplenar-ne més o menys un quart del volum). Si no aplicàremaquesta H₂O, en posar directament el reactiu dins el matràs, podrien ocórrer reaccions amb un risc considerable (esquitxades a zones sensibles, com la pell o els ulls).
2. S’ha d’abocar una quantitatsuperior a la necessària d’HCl (més o menys 50mL), dins el vas de precipitats. L’àcid clorhídric no s’agafa mai directament de la botella, ja que podria perdre la seua puresa. L’HCl és a dintre de lacampana de gasos, la qual disminueix el risc d’inhalació o d’esquitxades d’alguna substància perillosa. S’ha de tenir en compte que la vista pot enganyar, per això, tant per a aquest pas com per a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 60ml Y 100ml
  • Determinación De Cloruros Y Dureza En Una Alícuota De 100Ml De Agua De La Llave

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS