Dilo

Páginas: 2 (302 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2012
 fue uno de los doce apóstoles elegidos por Jesús de Nazaret. La tradición cristiana
Marc és considerat per la tradició cristiana l'autor de l'evangeli que porta el seunom. Ja que ell no va ser deixeble directe de Jesús va basar el seu relat -sempre segons la tradició- en les ensenyances de Pere. L'autor més antic que va assignar a Marcl'autoria d'aquest evangeli va ser Papies de Hieràpolis, en la primera meitat del segle II, en un testimoni citat per Eusebi de Cesària:
Al final de la Primera Epístola dePere, aquest es referix a "el meu fill Marc". Mentre que les esglésies catòlica i ortodoxa interpreten que es tracta d'un fill espiritual (és a dir, que Marc haguera sigutbatejat per Pere) o que simplement Pere li tenia molt d'afecte, diversos teòlegs protestants no tenen inconvenient a admetre que podria tractar-se d'un fill físic.
Segonsla tradició, Marc va predicar l'evangeli a Alexandria el primer o tercer any del regnat de l'emperador Claudi (41/42 o 43/44)[2] on va realitzar diversos miracles i vaestablir una església, anomenant un bisbe (Anià d'Alexandria), tres preveres i set diaques. També es diu que va ser martiritzat allí cap a l'any 68, i que els seus assassins vantractar de cremar el seu cos, sense aconseguir-ho. Els cristians d'Alexandria van rescatar el seu cos intacte, el van embolicar i li van donar sepultura en la partoriental de l'església que havien construït.
S'associa a Sant Marc amb el lleó perquè el seu evangeli comença parlant del desert, i el lleó era considerat el rei del desert iperquè el seu evangeli comença parlant del riu Jordà i als seus voltants hi havia moltes feres, entre elles el lleó. L'Església catòlica celebra la seua festa el 25 d'abril.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dile
  • dilo
  • Dilan
  • Dilo
  • diles que no me maten
  • Diles Que No Me Maten
  • diles que no me maten
  • Diles que no me maten

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS