Dimensiones de l'hombre (caso clinico)

Páginas: 8 (1942 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2013



LES DIMENSIONS DE L'HOME EN EL MÓN DE LA SALUT I LA MALALTIA




ANTROPOLOGIA

2n INFERMERIA







30/05/2012
1. PRESENTACIÓ DEL CAS
El cas escollit tracta d’ un pacient de 79 anys d’edat que ingressa a la planta de traumatologia del Hospital Quirón per ser intervingut quirúrgicament d’ un implant de pròtesi de maluc dret.
El pacient està casat i viu sol amb la sevadona. No te fills, ni més família directa.
Després de la intervenció quirúrgica refereix molt dolor, el qual li dificulta realitzar una bona rehabilitació i ràpida recuperació.
2. METODOLOGÍA
Per a la realització d’ aquest treball, primerament vam escollir un dels “Procés d’ Atenció d’ Infermeria” elaborats durant les estades clíniques per la assignatura de seminari.
A l ‘hora d’ analitzar el casvam partir d’ una recollida de dades segons els patrons Marjory Gordon. Amb aquest abordatge em pogut estudiar el cas i fer una explicació de la dimensió de la persona humana més afectada en aquest cas.
3. VALORACIÓ PER PATRONS FUNCIONALS
PATRO PERCEPCIÓ - MANEIG DE LA SALUT
J.P de 79 anys va ingressar el passat 20/04/2012 per una intervenció quirúrgica programada de pròtesis total de genolldret, ja que tenia l’articulació massa gastada i quasi no podia caminar.
Defineix la seva salut com sensible a les malalties, però que “va tirant”. Els problemes de salut que té actualment, a part del genoll, son cefalees i artrosis, més accentuat en les extremitats inferiors.
No presenta antecedents patològics d’interès, i tampoc ha patit ninguna intervenció quirúrgica. Com antecedents familiars,ens ha explicat que el seu germà, fa un temps, va patir d’una operació de pulmó, però que es va recuperar aviat.
Mai ha fumat ni begut alcohol. Tampoc té al·lèrgies a cap medicament, però si al sol. Segons ens a dit, es posa molt vermell, es mareja, té nàusees i algun vòmit.
Va rebre transfusió sanguínia el dia 22/04/2012, un dia desprès de la operació, perquè estava baix d’hematies degut alsagnat de la intervenció quirúrgica.
La seva medicació habitual es limita a algun analgèsic, tipus gelocatil, per quan li fa mal el cap i administrat pel seu compta, sense prescripció mèdica.
PATRO NUTRICIONAL - METABOLIC
PES: 71,8 Kg ALTURA: 1.60cm IMC: 28.04 Tª: 36.9 ºC
Acostuma a menjar tres cops al dia (esmorzar, dinar i sopar). No porta cap dieta especial, menja de tot i no menja entreàpats.
Els aliments que més li agraden son els dolços i la verdura, i el que menys la carn de vedella. Pren carn 3-4 cops/setmana; peix 1-2 cops/setmana; ous 1cop/setmana; llegums 2 cops/setmana; arròs i pasta 3 cops/setmana i verdura a diari. Els lactis i la fruita també els prem tots els dies. Segons ens ha comentat no té cap aliment prohibit.
Veu aproximadament mitja ampolla de litre i migd’aigua al dia. Ens comenta: “ Bec tan poca aigua perquè el que menjo no em dona set”. En el moment de la entrevista el pacient no es troba en dejú.
Ell ens explica que últimament no ha notat canvi de pes important, però diu que des de que esta al hospital, es sent mes gros.
No té nàusees ni vòmits en el moment de la entrevista, però m’explica que si va tindre a les hores posteriors a laintervenció quirúrgica.
Ens diu que es nota sempre les mans i els peus més freds, i al comprovar-ho, veiem que es veritat. Els talons, sobretot el esquerre, esta més vermell. Li observem un eritema en el taló esquerre. Cada dia se li aplica Pasta Lassar i se li col·loca un coixí per evitar que els talons freguin amb el llit.
No té zones massa extenses de pell reseca, sinó que son més be puntuals. Tampocté ferides, a part de la quirúrgica, ni tampoc edemes.
Ja no porta posada ni la via, ni els drenatges ni la sonda vesical.
La cicatriu té bon aspecte, encara amb les grapes, i no presenta ni signes ni símptomes d’infecció. El que si observem es una petita ampolla d’uns 2-3 cm de la cicatriu, produïda, probablement, pel embenat compressiu amb venes de Creppe dels dies posterios a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caso clinico
  • Caso clinico
  • Casos clinicos
  • Caso clínico
  • Caso clinico
  • Caso clinico
  • Caso clinico
  • Caso clinico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS