Dinàmica de grups

Páginas: 11 (2607 palabras) Publicado: 11 de junio de 2011
GUIÓ PEL DISSENY D’UNA TÈCNICA D’INTERVENCIÓ GRUPAL

1. Objectiu (donat per a cada grup/equip):

Promoure en els subjectes un sentiment d’empatia.

2. Objectiu/s específic/s:

- Fer sentir en la pròpia pell un sentiment aproximat del que poden arribar a sentir les persones amb algun tipus de discapacitat.
- Fer adonar-se’n de la difícil situació d’aquestes persones respecte a larealització de tasques quotidianes que nosaltres veiem com fàcils i normals, i la dificultat d’aquests per accedir a depèn quins espais públics si aquests no estan condicionats.
- Ser capaç de posar-se en el lloc dels altres.
- Intentar comprendre quins sentiments poden sentir els altres en determinades situacions.

3. Ressenya sobre la bibliografia consultada en relació a l’objectiu general i alsespecífics:

• Análisis evolutivo de empatía y la amistad como variables mediadoras de los comportamientos de ayuda y cooperación en niños y adolescentes: Tesis doctoral. – Fuentes Rebollo, Mª Jesús. Málaga: Secretariado de publicaciones de la Universidad, 1989-.
• Las neuronas espejo: los mecanismos de la empatía emocional. - Giacono, Rizzolatti y Corrado Sinigaglia. Barcelona: Paidós cop 2006.• Sobre el problema de la empatía. – Stein, Edith. Madrid: Trotta, 2004

4. Sobre la tècnica d’intervenció dissenyada:

a. Nom: Joc de Rol
b. Fonamentació teòrica en relació a alguna de les principals tècniques d’intervenció grupal:

Creiem que la tècnica d’intervenció que més s’adequa a la nostra dinàmica és el joc de rol perquè ens permet ampliar el camp d’experiències dels individus através de posar-los en contacte amb situacions diferents a l’habitual i que facilitin l’accés a pensaments, sentiments o sensacions que normalment estan fora del camp de consciència.
Els participants al Joc de Rol han d’actuar com en un escenari amb un paper no definit, sense argument, interaccionant lliurement en el marc i situació que se’ls ha imposat i d’aquesta manera adequant-se als rols delsaltres participants. Una de les nostres dinàmiques es basa en una activitat on els participants han d’interaccionar adaptant-se a les carències de la resta dels subjectes en un marc ja establert.
Al finalitzar el Joc de Rol es reuneixen tots els participants per fer una reflexió de l’experiència viscuda i per poder compartir el sentiment que han experimentat en el desenvolupament de la dinàmicai com han viscut la situació.
Ambdues tècniques d’intervenció tindrien en comú que els participants fan descobriments respecte ells mateixos i de l’entorn i realitzen esforços encaminats a incrementar la capacitat de comprensió del medi.

5. Descripció del desenvolupament de l’acció dividida en fases temporals. Cal indicar el temps estimat per a cada fase:

En primer lloc ens reunirem a laclasse per fer una breu presentació sobre la dinàmica que realitzaran, mitjançant un recurs audiovisual. Mentre vagin entrant a classe se’ls anirà enganxant uns gomets que determinaran quina de les tres activitats realitzarà cadascú. Un cop finalitzada la presentació se’ls dividirà en tres grups segons el gomet que se’ls hi hagi assignat. Aquesta fase durarà aproximadament uns deu minuts.
Acontinuació, en els pròxims vint minuts realitzarem les tres activitats programades, on els monitors es dividiran entre els grups. Les activitats que es portaran a terme seran les següents:

Una de les activitats serà posar-se en la pell d’un cec realitzant un circuit. Aquest circuit de cecs constarà de tres activitats diferents que es realitzaran en grups de 3 o 4 persones. Un dels grups s’haurà dedesplaça fins una aula específica que se’ls doni, un altre haurà de buscar el despatx d’un professor en un altre edifici i l’últim grup haurà d’anar a la biblioteca a buscar un llibre. Cada grup de participants estarà supervisat per un monitor del grup.

La següent activitat serà la relacionada amb una persona amb una discapacitat física; en aquest cas concret, li faltarà un dels dos braços....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac Dinàmica De Grups
  • intervenció en grups
  • Trabjo Con Grups
  • grups socioterapeutics
  • Psicologia dels grups
  • Coaching I Grups
  • Dinamica
  • Dinamicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS