Dinamicas

Páginas: 3 (546 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2011
1-Explica com resolen els protagonistes la situació de la pèrdua del seu treball.
Primerament dir que,Santa,José,Lino,Ana,Amador,Serguei,Reina,Rico i Nata són un conjunt de personatges que les sevesvides s’entrecreuen constantment com si la desocupació fos un vincle per a tots ells. Condemnats a l’acomiadament desprès de la reconversió industrial dels “Astilleros”, aprenen gradualment aassaborir la frustració que això deriva,en últim terme,de la renúncia a qualsevol mínim d’esperança,per fugaç que sigui. Per tots ells, exceptuant, potser, a Rico i a la seva filla Nata, no és més que unetern dilluns sota el sol, que fa de l'oci la més tediosa monotonia, a la qual, no obstant això,no poden renunciar. Santa imagina un món el regne del qual és una Austràlia feta a la seva mesura, i mentreespera impassible, que el seu somni es faci realitat,pronuncia constantment, inflamats discursos d'obrer ressentit, i alterna el seu temps lliure entre xerrades de bar amb els seus amics, i donesdesconegudes amb les quals comparteix esporàdics moments de sexe.
José i la seva esposa Ana segueixen camins paral•lels, gairebé oblics. Mentre ell no renuncia a la seva estricte masculinitat, ellalliura el seu temps lliure a un cap insinuant que vol mantenir algun tipus de relació sentimental amb ella, les insinuacions del qual Ana confon amb fustigació durant la seva jornada laboral. No obstantaixò, La luxúria que desperta en ella el desig d'un home en zel que abusa de la seva posició social, no sap de fidelitat, ni de comprensió cap a un marit derrotat per circumstàncies externes. La por alfet que el seu marit corri la mateixa sort que Amador, la dissuadeix, afortunadament, de deixar-lo per un altre home.
Amador creu viure sense ser vist, és un ésser taciturn l'inquietant silenci delqual anima a Santa a descobrir, encara que fortuïtament, la seva patètica existència. Abandonat per la seva dona, no dóna amb una altra solució més que la del suïcidi, per sufocar la seva permanent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dinamicas
  • Dinamica
  • Dinamica
  • Dinamicas
  • Dinamicas
  • Dinamica
  • Dinamica
  • Dinamica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS