Dinàmicas De Grupo Cooperación

Páginas: 6 (1334 palabras) Publicado: 11 de abril de 2012
COOPERACIÓ
En aquesta tercera proposta pedagògica, mantenim la metodologia de les dinàmiques de grup com a eina bàsica d'intervenció amb i per els infants així com s’ha organitzat en les dues anteriors. Tot seguit anirem exposant els materials necessaris per podre desenvolupar-la, així com els continguts implícits a treballar en la dinàmica, ja que el concepte de cooperació és molt ampli perdefinició i avarca força dels aspectes que es proposen en aquesta dinàmica.

1.- Aquesta dinàmica, s’iniciaria amb el relat per part del dinamitzador/a del conte que es presenta a continuació de forma evocativa, cal destacar que llegir un conte necessita d’un mínim entrenament per poder transmetre i implicar en l’escena als oients, així com aconseguir treballar els objectis de la dinàmica, a travésla metàfora de les desigualtats socials evocada en el relat, i fomentant la visió d’alternatives solidàries i de cooperació per poder construir un món “on la diferència sigui enriquidora”, valgui la paradoxa, en pro de la recerca d’un món Ric en diferència socio-cultural , on la Justícia i els drets imperin com a PARADIGMA d’una cultura global i com a MESURA JUSTA, esdevenint pobre en injustíciesfonamentades en el dogma del capital com a font de DESIGUALTATS socials.

“La Desfilada de la Humanitat”.
“Imagina la desfilada de la Humanitat...
Imagina un món on la talla de cada persona és proporcional als diners que guanya. Suposem que guanyem alguna cosa més que la mitjana d'un estat ric, això ens donaria una alçada d'un metre amb 73 centímetres.

Avui és un dia especial. Assistim a unadesfilada extraordinaria: la totalitat d'habitants del planeta passarà davant nostre en una hora. Acaba de començar.

Realment ha començat? ... No veiem res ... Perdó, si veiem alguna cosa que es mou ... Sembla increïble: milers i milers, centenars de milions d'éssers més petits que formigues avancen sense que es pugui distingir què són. Passen i passen durant deu minuts.

Ara comença ja a veure gentreconeixible ... Encara que no són més alts que una cigarreta. Semblen xinesos i de totes les nacions del món. Petits i amb la roba de molts colors. La immensa majoria són dones i van acompanyats de molts nens i nenes que juguen tots els jocs i parlen totes les llengües que ha inventat la Humanitat. Segueixen i segueixen passant ... ja portem més de trenta minuts, això vol dir que ja ha desfilatla meitat de la població del planeta. No obstant això, encara no ha passat ningú més alt de set centímetres i mig.

Suposàvem que anàvem a esperar bastant abans de veure gent de la nostra alçada, però no tant! Portem 40 minuts de desfilada i els més alts ens arriben als genolls. Hi ha soldats i obrers de molts països, treballadors de pell fosca amb les seves eines de treball ... però nans encara.Ja només queden deu minuts i comencem a sospitar que la desfilada no acabarà a temps. Almenys ara les cares són més familiars, aquí vénen els espanyols: primer pensionistes i aturats, després estudiants i empleats a temps parcial amb molts mestresses de casa ... encara que els que més només arriben a mesurar un metre.

Queden només cinc minuts i comencem a veure gent de la nostra talla:funcionaris i comerciants sobretot, i tots nord-americans o europeus. Ara vénen gerents i directors d'empreses; aquests ja passen de la nostra estatura.

I ara què passa? Tot d'una sembla com si la gent creixés de cop, ¡cada vegada són més alts! Empresaris i terratinents de molts països, tots ben vestits i d'una mida ... de quatre metres, de sis, ¡de nou!. És el torn de la gent famosa: alguns actors,esportistes i cantants barrejats amb tipus sospitosos, tots alts com torres de trenta i quaranta metres.

Acabem d'entrar en l'últim minut del destil, el minut cinquanta-nou. Fan falta prismàtics per veure bé la cara d'aquests xeics. També hi ha directors de multinacionals. Són realment sorprenents. Superen fàcilment els nou-cents metres. ¡Allà dalt ha d'estar nevant!


Els últims segons. Passejades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dinámica de grupo
  • Dinámicas de grupo
  • Dinamica de grupos
  • Dinamica de grupos
  • Dinamicas de grupo
  • Dinamica De Grupos
  • dinamicas de grupo
  • Dinámica de Grupo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS