DINÀMIQUES PER REFORÇAR L’AUTOESTIMA

Páginas: 5 (1195 palabras) Publicado: 30 de agosto de 2014
DINÀMIQUES PER REFORÇAR L’AUTOESTIMA
Totes les activitats es poden adaptar a qualsevol edat i curs escolar (p3, p4 i p5).

1. ELS CAÇA ABRAÇADES Desenvolupament: Els infants es repartiran per un espai determinat, a la senyal del professor/a, tots hauran de buscar una parella amb la que abraçar-se. Cada cop que el professor/a doni la senyal, hauran de buscar una parella diferent. Dos nensfaran el paper de "caça abraçades" i, un cop que hagin atrapat a un company/a sense parella s’intercanviaran les posicions.

2. MIRALL MÀGIC. Materials: caixa amb tapa (caixa de sabates...), cinta, mirall petit i cola. Desenvolupament: La professora abans d'iniciar la dinàmica, haurà enganxat un mirall al fons de la caixa. Seguidament reunirà a tots els infants i els hi dirà que la cosa mésmeravellosa del món està dins d'aquest caixa. Els hi dirà que és molt important que l'obrin sols i guardin el secret fins que tots hagin pogut veure el que hi ha a l'interior. Un cop feta la ronda el professor/a preguntarà als infants què han vist i, perquè creuen que ells són la cosa més meravellosa del món.

3. RETRAT AMB TITELLES: Materials: Fotografia de cada un dels infants. Pals llargs demanualitats, estisores, cola, retoladors i caixa. Desenvolupament: Primerament s'ha de retallar la fotografia de l'infant i enganxar-la al pal, seguidament posar el seu nom amb el retolador. Quan el professor/a tingui totes les titelles les dipositarà en una caixa. Cada cop que el professor/a vulgui treballar la autoestima d'algun infant en concret agafarà la titella i tots junts cantaran: • Jotinc un amic. • Jo tinc un amic el seu nom és Pau Sis plau, sigues tu el meu amic, també. • Bon dia a tu • Bon dia a tu Bon dia estimat Pau Estem contents de veure't aquí

4. BLOCS DE MI: els infants es senten especials quan decoren un bloc amb la seva fotografia. Materials: Dos tetra brik de llet, fotografia dels infants, trossos de cartolina, retoladors, ceres, cola,estisores... Desenvolupament: s'ha de tallar la part de dalt dels dos tetra briks i, posar un dins de l'altre. Seguidament tallen la fotografia de manera que hi càpiga a un costat del bloc i enganxar-la. Perquè quedi més maco els nens poden enganxar les cartolines als costats que es veu el tetra brik. Ells són els encarregats de decorar els seus blocs amb el nom i la fotografia. Aquests blocs es podenutilitzar per fer contes, cançons, activitats matemàtiques...

5. DIA EN QUE "JO PUC FER ALGUNA COSA ESPECIAL": Als infants els hi encanta les celebracions. Seria una manera divertida de deixar-los actuar i demostrar les seves habilitats. Els dilluns, es pot començar un debat sobre el fet que tots els alumnes tenen habilitats especials. Animar a que els infants diguin diferents coses que poden ferbé. Seguidament el professor/a preguntarà si els hi agradaria tenir el dia de "Jo puc fer alguna cosa especial". El dia que acordin podran fer la habilitat que vulguin (cantar, explicar un acudit, mostrar el seu treball artístic, explicar un conte, trucs de màgia...). El divendres cada un dels infants compartiran les seves habilitats especials. Se'ls hi ha de recordar que han d'aplaudir alsinfants i respectar els sentiments dels altres.

6. MURAL DE PARAULES BONIQUES: Material: paper de mural, pintura, plats de plàstic i pilota. Desenvolupament: Enganxarem al terra un paper de mural gran i els infants de genolls s’asseuran a tot el voltant del paper. Seguidament se'ls hi repartirà plats amb pintura i una pilota. El professor/a explicarà als infants que han de mullar la pilota dins lapintura i escollir un company/a per passar-li tot fent-la rodolant per el mural. Quan la pilota està rodolant l'infant li ha de dir una paraula maca a qui rep la pilota. Al final quedarà un mural ple de traços que representaran les paraules boniques que els infants s'han intercanviat i, es podrà penjar a l'aula com un racó d'aquest bon moment.

7. MALETA VIATGERA: A la classe es disposarà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dinàmiques Per Fer a Classe
  • Dinamique
  • dinàmiques
  • reflexió dinàmiques
  • para reforcamiento
  • Dinamiques de grup
  • Pero pero
  • Peras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS