Diplomada En Relaciones Laborales

Páginas: 15 (3539 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2012
L’organització com unitat d’anàlisi
• Objectius
• Criteris d’avaluació
• Consideracions importants
• Respostes

Objectius

Objectius.

- Identificar els aspectes essencials relacionats amb el poder a les organitzacions.
- Comprendre els processos bàsics que es desenvolupen en una organització així com el paper rellevant que tenen el clima i la cultura.
- Conèixer els diferents tipusde canvi que es poden donar en les organitzacions.
Criteris d’avaluació

- Treballar amb rigor els conceptes, definicions, enfocaments teòrics suggerits en els mòduls, a més de connectar-los amb els mòduls anteriors.
- Aplicar els posicionaments teòrics dels mòduls al cas plantejat.
- Exposar d'una manera clara i entenedora els continguts de l'activitat, relacionant el contingut teòric ambel mètode del cas.
- Realitzar una anàlisi crítica argumentada basant-se en els continguts.

Consideracions importants

En aquesta prova preteníem que reflexionèssiu sobre dos dels processos més importants que es presenten a les organitzacions per la influència que tenen en el comportament de les persones i que són el clima i la cultura. Així com que comprenguèssiu la importància del poder enles organitzacions a través de l’anàlisi de les estratègies i mecanismes que es solen utilitzar. Els processos de canvi també són quelcom fonamentals en les organitzacions, de fet, estan continuament canviant i saber explicar aquests canvis ha de formar part dels vostres coneixements. D’aquestes explicacions tractava l’última pregunta.

En general el que s’ha valorat en les vostres respostesha estat la capacitat de veure en els exemples l’aplicació dels conceptes teòrics treballats als mòduls. Per això hem valorat, com sempre, més aquelles respostes basades en l’argumentació i en la relació dels conceptes, que les que es basaven sobre tot en exposar conceptes teòrics sense relacionar-los amb el cas. En aquest sentit, tenen una A els exercicis que han fet una anàlisi profunda del casi que recullen un argumentari ampli d’elements de relació de la teoria amb l’exemple, entenent que han superat els objectius a assolir; obtenen una B els treballs que han realitzat una anàlisi correcta i una interpretació correcta dels casos en base a la teoria però que no han anat més enllà o que potser la resposta ha estat més correcte a unes preguntes que a d’altres; obtenen una C+ les provesque són mínimament correctes, que han entés en global els conceptes però l’anàlisi fet s’ha quedat en un nivell més superficial, sense entrar en gaires detalls o potser hi ha molt poca aplicació als casos, limitant-se a exposar les definicions teòriques dels conceptes, tenen una C- els treballs que clarament no han assolit els mínims objectius.

En general, el resultat ha estat força bo iencertat, amb la diferència en els vostres exercicis de si s’ha aprofundit més o menys en les respostes. En la primera pregunta molts de vosaltres heu analitzat de manera diferenciada els factos de context i individual en el cas plantejat, i també heu identificat bastant clarament la diferència de model entre l’equip A (racional burocràtic) i l’equip B (natural polític). També en bastants casos, heuidentificat l'equip B amb un model col•lectivista perquè la presa de decisions es fa de forma més participativa, però no oblideu que segueix existint una jerarquia clara i una estructura formal vertical en aquesta empresa, que és un dels elements que fan descartar aquesta opció. Però també us hem de dir que, no tothom ha arribat a fer aquesta anàlisi, quedant-se en els conceptes més superficials dellideratge o el poder. A la segona pregunta no heu estat gaire encertats, en general, perquè era una pregunta que tenia una mica de “trampa”. La resposta correcta era que la perspectiva utilitzada era la fenomenològica o subjectiva però una gran part de vosaltres heu respost que és la interaccionista basant-vos en la idea que en el qüestionari es preguntava per aspectes de l’organització. Sí, és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diplomada en relaciones laborales
  • Diplomada en relaciones laborales
  • diplomada en relaciones laborales y empresariales
  • Relaciones laborales
  • Relaciones laborales
  • Relaciones laborales
  • Relaciones laborales
  • relaciones laborales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS